Indijac Apu iz „Simpsonovih“ ostao bez glasa

Glumac Henk Azarija, koji je poznat po tome što je davao glas Indijcu Apuu u legendarnoj animiranoj seriji „Simpsonovi“, odlučio je da napusti tu ulogu posle više godina kontroverzi koje su se pojavile oko načina sinhronizacije tog lika.

Henk Azarija je od 1990. godine pozajmljivao glas Indijcu Apuu, koji je vlasnik prodavnice u Springfildu u kome žive Simpsonovi. No, u javnosti su se pojavile kritike da ovaj lik promoviše rasne stereotipe.

Za sada nije poznato da li će Apu dobiti novi glas ili će njegov lik biti u potpunosti uklonjen.

„Sve što znamo je da više neću sinhronizovati njegov lik. Odluku smo doneli zajednički, složili smo se. Smatramo da je to dobra stvar i dobro se osećamo zbog toga“, naveo je Azarija za portal Slešglem. Inače, Azarija je Njujorčanin čiji su preci sefardski Jevreji iz Soluna.

Kontroverze vezane za imigranta Apua su posebno narasle 2017. godine, kada je indijsko-američki komičar Hari Kondabolu napravio dokumentarac u kojem optužuje autore da je lik Apua zasnovan na rasnim stereotipima. U dokumentarcu je naveo da su deca imitirala Apua kako bi ga zadirkivala kad je bio mali.

Neki su se pridružili kritikama, dok su drugi branili seriju tvrdeći da su svi likovi u seriji Simpsonovi zasnovani na stereotipima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво