Tajlandski kralj doneo nova saobraćajna pravila

Tajlandska vlada je objavila da je kralj izdao naredbu po kojoj policija više ne sme u potpunosti da zaustavlja saobraćaj u Bangkoku kada prolaze vozila kraljevske porodice.

Tajlandski kralj Maha Vajiralongkorn izdao je naredbu pošto su se na društvenim mrežama pojavili komentari nezadovoljnih Tajlanđana zbog gužvi koje nastaju kada policija u potpunosti blokira saobraćaj da bi prošla kolona vozila kraljevske porodice.

Umesto toga policija će od sada blokirati samo jednu kolonu, navodi predstavnica vlade za medije na svom nalogu na Fejsbuku.

Objavila je i video u kome se demonstriraju nova pravila, među kojima i dozvola da se može prelaziti preko mostova i nadvožnjaka ispod kojih prolazi kolona kraljevskih vozila.

„Njegovo veličanstvo kralj je zabrinut da njegovo kraljevsko putovanje ili putovanje kraljevske porodice ne utiče na život Tajlanđana“, navodi se u video-snimku.

Bangkok je inače po podacima američke Agencije za praćenje saobraćaja svrstan na 11. mesto svetske liste po gustini saobraćaja.

Prošle godine na nekoliko profila na Tviteru glavna tema su bile kritike na račun gužvi koje nastaju zbog potpunog zaustavljanja saobraćaja kada prolazi bilo koji član kraljevske porodice, jer po zakonu niko ne sme da ih gleda. Ovo je vrlo neuobičajeno za Tajland, s obzirom na to da je kraljevska porodica zaštićena zakonom i kritike se tretiraju kao klevete za šta je zaprećena kazna i do 15 godina zatvora.

Nova pravila neće važiti u slučaju protokolarnih i zvaničnih prolazaka kraljevske kolone, a policiji je naređeno da bude ljubazna i objasni razloge zbog kojih se saobraćaj obustavlja i da ne koristi silu i zastrašivanje.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи