Kolege se opraštaju od Nede: Veliki gubitak za glumište

Kolege i saradnici su povodom smrti poznate glumice Nede Arnerić, između ostalog, naveli da je „otišlo jedno divno biće“ i da je bila „neodoljivo lice ukupne javne scene“.

Prepoznatljivo lice jugoslovenske kinematografije i jedna od najvećih zvezda jugoslovenskog filma zauvek je napustila scenu i zbog toga sam jako tužan, rekao je Tanjugu povodom smrti glumice Nede Arnerić Radoslav Zelenović, dugogodišnji upravnik Jugoslovenske kinoteke.

Zelenović je istakao da se Arnerić nalazila u jugoslovenskoj reprezentaciji pokretnih slika i da su njene uloge obeležile jugoslovensku i srpsku kinematografiju.

„Neda Arnerić je bila prva dečja zvezda jugoslovenskog filma, već sa 13 godina bila je prepoznatljivo filmsko lice. Ulogu u filmu Višnja na Tašmajdanu učinila je od nje tinejdžersku zvezdu, a kasnije je postala upečatljivi seks simbol jugoslovenske kinematografije. Radila je sa najvećim rediteljima, velikanima jugoslovenskog glumišta, i ostvarivala uloge koje su nagrađivane na značajnim festivalima“, rekao je Zelenović i dodao da je slavni reditelj Lordan Zafranović uvek govorio da je Neda jedna od njegovih omiljenih glumica.

Radoslav Zelenović je istakao da je Neda Arnerić „bila omiljeno lice sveukupne javne scene, talentovana, sa gospodskim držanjem i bez gordosti zbog velike karijere“.

„Otišlo je jedno divno biće“ 

Glumica Jelena Tinska bila je Nedina drugarica sa klase, a od slavne glumice oprostila se rečima: „Zajedno smo studirale glumu i kasnije istoriju umetnosti. Neda je bila jedna nežna i plemenita žena, a nikom nikad zlo nije napravila. Uspomene na nju su mi naša druženja i odlasci na kesten pire na pauzama između predavanja. Otišlo je jedno divno biće koje nije umelo da pliva samo u ovom moru zla. Mnogo mi je žao“. 

Glumica Ana Franić oprostila se od legendarne glumice umetnice Nede Arnerić objavom na Instagramu: „Moja prva 'mama', prva ljubav i podrška. Volim te. Lepo spavaj.“

Glumac Gordan Kičić je podelio Nedinu sliku iz mladih dana uz poruku: „Draga Nedo bilo je veliko zadovoljstvo i privilegija“, a glumac Miki Damjanović, sa kojim je glumica igrala u Beogradskom dramskom pozoritu poručio je: „Nikada ništa neću zaboraviti. Voli te tvoj Žan“.

Radivojević: Veliki gubitak za srpsko glumište 

„Ovo je nesumnjivo veliki gubitak za srpsko glumište i za sve nas koji smo je poznavali“, rekao je Tanjugu direktor Beogradskog dramskog pozorišta Jug Radivojević, povodom smrti glumice Nede Arnerić.

Radivojević je podsetio da je Neda Arnerić, uz sve nezaboravne uloge na filmu i televiziji, 15 godina igrala u BDP u predstavi Igra parova, koju je režirala Milica Kralj.

„Bila je neodoljiva i u oktobru 2019. smo obeležili 200. igranje te divne predstave, uz Nedino obećanje da nastavljamo u Novoj godini. Ostaće praznina i tuga posle odlaska Nede Arnerić i nadam se da će joj Bog dodeliti rajsko naselje“, rekao je Jug Radivojević.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије