Južnoafrikanka Zozibini Tunzi – nova mis univerzum

Na finalnoj ceremoniji takmičenja Mis univerzum, sinoć je u Njujorku titulu ponela Južnoafrikanka Zozibini Tunzi.

Zozibini Tunzi je pobedila u konkurenciji 90 lepotica, predstavnica država celog sveta.

Tunzi, nova mis univerzum ima 26 godina i zaposlena je kao agent za odnose sa javnošću. Takođe se bavi aktivnostima u borbi protiv nasilja nad ženama.

Kako je navela u biografiji, „učestvuje u kampanji protiv rodnih stereotipa i zalaže se za prirodnu lepotu.

U najužem izboru su bile mis Portorika, Riko Medison Anderson, koja je osvojila drugo mesto i  mis Meksika, Sofija Aragon, koja je bila treća. 

Pošto su je proglasili za mis univerzum, Tunzi je pričala o važnosti raznovrsnosti, kao i o tome na koji način je njen život bio formiran imajući u vidu njenu rasnu pripadnost.

„Čovečanstvo je dugo bilo programirano tako da 'crno nije moglo biti lepo'. Sada dolazi vreme kada žene kao što sam ja, mogu naći svoje mesto u društvu i znati da su lepe“, rekla je Zozibini.

„Donosim jednu novu svetlu sliku o Južnoj Africi. Nadam se da ćemo biti sve glasnije i udružiti glasove i biti sve jače u toj složnosti koja može da donese promene“, zaključila je Tunzi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво