Od Rijane do Tarantina – bez diplome srednje škole

Brojne američke zvezde i svetska imena šou-biznisa, kao što su Džoni Dep, Kventin Tarantino i Rijana, nisu završile srednju školu. Neke poznate ličnosti išle su u državne škole, druge su otišile od kuće, dok su neke odustale od svog školovanja.

Žizel Bundšen, brazilska manekenka, napustila je srednju školu kada je imala 14 godina da bi nastavila karijeru modela. Uprkos tome, Žizel govori pet jezika. 

Nikol Kidman napustila je školu kako bi nastavila glumačku karijeru. Počela je da radi u pozorištu, a već sa 16 godina snimala je i filmove.

Dženifer Lorens napustila je srednju školu kada je imala 14 godina. Nakon toga je nastavila glumačku karijeru i sada je, kako kaže – „samoobrazovana“. 

Heri Stajls napustio je srednju školu kada je imao 16 godina i to zbog audicije za „Iks faktor“ nakon čega je postao član benda „One Direction“.

Rijana je napustila srednju školu sa 16 godina, preselila se u Ameriku kada je imala 17 godina, gde je potpisala muzički ugovor s diskografskom kućom „Def džem“.

Robert Dauni Džunior nikada nije bio dobar učenik. Otac mu je dao ultimatum da svaki dan ide u školu ili da pronađe posao. Odustao je od škole u 15. godini.

Džoni Dep imao je 15 godina kada je napustio srednju školu. San mu je bio da postane popularni rok muzičar.

Kijanu Rivs se često sukobljavao sa nastavnicima 

Sajmon Kauvel je napustio školu kad je imao 16 godina da bi radio kao stažista za „EMI mjuzik pablišing“. Bio je to početak obećavajuće karijere.

Džej Zi je napustio srednju školu kako bi radio. Neki mediji prenose da se između ostalog, bavio prodajom ilegalnih supstanci.

Kijanu Rivs je napustio školu sa 17 godina, jer se „nikada nije uklopio“. Imao je sukobe s nastavnicima i direktorom.

Rajan Gosling napustio je srednju školu kada je imao 17 godina.

Vupi Goldberg je napustila školu u dobi od 16 godina. Kao razlog za taj postupak navela je teško detinjstvo, nekoliko brakova i zavisnost od droga.

Tom Kruz je napustio srednju školu kako bi postao glumac u Njujorku. Pre toga, dok je bio dete, želeo je da bude sveštenik.

Kventin Tarantino je želeo je da nastavi filmsku karijeru i zbog toga je odustao od srednje škole kada je imao 15 godina. Prema nekim izvorima njegov koeficijent inteligencije je 160.

Danijel Radklif odlučio je da se odmori od škole kada je imao 17 godina kako bi se posvetio glumačkoj karijeri. Nije se vratio u školu.

Zvezde koje nisu završile srednju školu su i Džon Travolta, Džim Keri, Avril Lavinj, Dru Barimor i Keti Peri, prenose američki mediji.

broj komentara 15 pošalji komentar
(ponedeljak, 09. dec 2019, 07:29) - ВлаДо [neregistrovani]

Шта је поента.

Није то да не треба ићи у школу,него да је таленат важнији од школе.

(ponedeljak, 09. dec 2019, 07:26) - ВлаДо [neregistrovani]

Погрешио сам.

Боде Милер нема завршену ни једну годину школе а није тачно да није ишао у школу.Провери поново на Википедији.

(subota, 07. dec 2019, 17:02) - anonymous [neregistrovani]

@skola

"Skola je za ispodprosecne, koji drugacije ne mogu da se snadju u zivotu.
Rece davno moja nastavnica "...

Da li bi u slucaju da se razboli od neke teze bolesti doticna nastavnica usla u ordinaciju isklucivo lekara koji nije zavrsio nikakvu skolu... Postoje zanimanja gde je moguce nuciti "tajne zanata" i bez skole, ali nije bas sve samo u glamuru i novcu. A mongo je onih koji nisu birali da ne idu u skolu, vec ih je zivot na to naterao.

Takodje, malo postovanja za one koji su i kroz obrazovanje i skolu naucil monogo da bi bili vrhunski strucnjaci u svojim oblastima ne bi bilo na odmet. Narvno, ni svaka diploma, cak bila i ona sa Oksforda, ne znaci da iza nje stoji znanje.

Ovakvi tekstovi bez truni kritickog razmisljana nisu ni od kakve koristi, osim, mozda, sto je novinar "odradio" posao.

(subota, 07. dec 2019, 15:10) - Вибрирајући трилер [neregistrovani]

Користан чланак ...

само што се код нас тражи диплома (папир), а код њих, уз неке изузетке, знање и вештине. Значи, овде је то непримењиво. Децо, морате још у школу.

(subota, 07. dec 2019, 11:29) - anonymous [neregistrovani]

Sramota!!!

Sramota je objaviti uopste ovakav tekst. Sta to znaci, da deca ne moraju u skolu jer je sacica ljudi uspela bez skole da ostvari nesto. Ima i kod nas takvih primera, mozda i vise nego "tamo preko bare". Kad vec objavljujete takve tekstove, vodite racuna i o kome pisete. Rekli ste da je Kianu Rivs napustio skolu, ok, ali niste naveli kako je tesku zivotnu sudbinu taj covek imao i kako se sada ponasa kada ima novca. Ide autobusom na posao, ne izivljava se, donira kad god moze. Ma bruka, sta da kazem, tekst je besmislen...

(subota, 07. dec 2019, 11:19) - anonymous [neregistrovani]

A naši glumci?

Sve sa završenim fakultetima? Ovi američki glumci i pjevači su bar pošteni. Napustili školu kad su videli da to nije za njih...
Mi smo uvek "najpametniji" dok su drugi "glupi"...
Pa vi sad vidite, oni milioneri, a naši sirotinja sa 2 ili više faxova.

(subota, 07. dec 2019, 11:11) - anonymous [neregistrovani]

Tito je bio običan bravar i vodio državu prilično dobro.

Švedski premijer Loven nema fakultet...

(subota, 07. dec 2019, 11:08) - anonymous [neregistrovani]

Naši veliki glumci kao npr Pavle Vujisić

...nisu imali školu za glumu...A možda nikakvu višu školu.

(subota, 07. dec 2019, 09:45) - Analiticar [neregistrovani]

Naravoucenije?

I koja je svrha ovog teksta? Da deca zapravo treba da batale skolu i da pokusaju da budu glumci? Ovde ste naveli par primera onih kojima je to uspelo. Ajde navedite i onih sto miliona kojima nije.

(subota, 07. dec 2019, 09:09) - anonymous [neregistrovani]

Skola

Za glumu vam ne treba formalno obrazovanje,pogotovu dok ste mladi i lepi ali sto vise znate to postajete bolji .Kolio od ovih pobrojanih glumi u pozoristu?