Kim Džong Un otvorio novi grad u svom zavičaju

Velikom proslavom, koja je završena vatrometom, Severna Koreja je obeležila završetak građevinskog projekta lidera Kim Džong Una - novog grada u blizini svete planine Paektu, odakle potiče njegova porodica.

Mediji projekat opisuju kao „oličenje moderne civilizacije“. Grad Samdžijon zamišljen je kao „socijalistička utopija“ sa novim apartmanima, hotelima, skijalištem i drugim komercijalnim, kulturnim i zdravstvenim objektima, prenosi Rojters.

Severnokorejska državna agencija KCNA navodi da u taj grad može da se smesti 4.000 porodica.

Portparol vladajuće partije Rodong Sinmun objavio je fotografije na kojima se vidi kako se Kim smeška dok preseca vrpcu na ceremoniji u gradu, čije su zgrade prekrivene snegom.

broj komentara 7 pošalji komentar
(utorak, 03. dec 2019, 16:12) - anonymous [neregistrovani]

odgovor

A zasto du ljudi dizali kredite u svajcarcima?Mislili su da ce zeznut banke pa da ce profitirat,e tu su se zeznuli i sad kuknjaza tteba neko drugi da vraca umjesto njih.Jedan savjet koji koristi svako ko je imalo svjestan NIKAD NEDIZI KREDIT U STRANOJ VALUTI obije se o glavu.

(utorak, 03. dec 2019, 14:36) - глас разума [neregistrovani]

леп кутак...

Сваки кутак на свету где неолиберални капитализам нема никакву власт је леп и напредан. Свуда тамо где човек није на првом месту, већ профит по сваку цену, нема ни среће ни берићета. Имају сигурно и Кореанци својих проблема, али су они друге врсте од ових у нашем неокапиталистичком свету, где је свака хуманост умрла одавно!

(utorak, 03. dec 2019, 13:31) - anonymous [neregistrovani]

Slike su lepe.

Lepe slike.

(utorak, 03. dec 2019, 13:17) - milivoj BC [neregistrovani]

Jedno je sigurno

Da u S. Koreji sigurno nema građevinske mafije kao u Srbiji da jedan stan u "sivoj fazi" prodaju po pet puta. I da banke deru kožu kupcima stanova u svajcarskoj valuti. Zar NE?... kritizeri socijalizma i S.Koreje.

(utorak, 03. dec 2019, 11:42) - Možemo samo da ga gledamo [neregistrovani]

Možda nije baš za poređenje...

... ali knez Miloš Obrenović je tako slično osnovao današnji Aranđelovac i dao gradu ime po krsnoj slavi.
Treba postaviti sebi pitanje :kad ste bili mali da li ste pravili kućice od kockica, letvica, peska, kamenčića ili kočanjki ?
Eto čovek porastao pa može sebi da napravi ceo grad, još da dovede one njegov bend snajki da pevaju, ima da bude bum od zimovališta.

(utorak, 03. dec 2019, 11:31) - anonymous [neregistrovani]

Potemkinova sela.

Nakon sto godina ponovo se grade Potemkinova sela za zavedeni narod. Nikad dosta pameti. Jadan narod i njegov voljeni svemoguci vodja.

(utorak, 03. dec 2019, 11:09) - Sremac [neregistrovani]

Standard

Super verovatno napravljen za socijalne slucajeve samohrane majke itd