Mjuzikl „Tina“ – posveta kraljici rokenrola

Tina Tarner se pojavila na drugoj naslovnoj strani časopisa „Roling stoun“ 23. novembra 1967. godine. Bila je prva žena na naslovnici u dugoj istoriji ove publikacije. Sada mjuzikl „Tina“, zasnovan na njenom životu i muzici, igra pretpremijerno na Brodveju, a glavni događaj biće 26. novembra, kada će Tina napuniti 80 godina.

Od skromnih početaka u Tenesiju, do transformacije u globalnu kraljicu rokenrola, Tina Tarner nije samo rušila pravila, ona ih je prepravljala. Ovaj novi mjuzikl priča neotkrivenu priču o ženi koja se usudila da se suprotstavi okovima godina, pola ili rase.

Mjuzikl je napisala dramska spisateljica, dobitnica nagrade „Olivije", Katori Hol, a režirala čuvena Filida Lojd.

„Kada sam stigla ovamo večeras, dočekao me je divan aplauz i zahvaljujem vam na tome. Ovaj mjuzikl je o mom životu i načinu na koji je otrov pretvoren u lek“, navela je rokenrol diva.

Jedna od najuspešnijih izvođačica svih vremena, Tina Tarner, osvojila je 12 nagrada Gremi, i ima više prodatih karata za koncerte nego bilo koji solo umetnik u istoriji muzike.

Prema rečima same Tine, ovo je priča o devojčici koja je odrastala sa velikim ambicijama. Priča o naivnoj mladoj ženi koja je zakoračila u buran brak bez ičega do svog glasa i svojih snova. I koja je pobegla, jedva, iz tog braka, bez ičega, do svog glasa i svojih snova. Priča o sredovečnoj pevačici koja je postigla uspeh i pronašla istinsku ljubav.

Ejdrijen Voren, koja je igrala Tinu na „Vest endu“, reprizira svoju ulogu na Brodveju. Ti nisi Tina, ne pokušavaj da me imitiraš, rekla je kraljica rokenrola glumici. Moraš biti malkice svoja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво