„Koldplej“ pauzira sa turnejama dok ne postanu „ekološki prihvatljive“

Britanska grupa odložila je turneju, dok njeni članovi rade na realizaciji koncerata koji ne bi uticali na emitovanje štetnih gasova.

Frontmen grupe Kris Martin, rekao je da im je cilj da organizuju turneju koja će biti „CO2 neutralna“. 

Britanski bend se nalazi u Jordanu, gde će imati dva nastupa koji će se strimovati uživo na Jutjubu.

„Naša naredna turneja biće najbolja moguća prema životnoj sredini. Bilo bi razočaravajuće učestvovati u turneji koja je odgovorna za emitovanje ugljen-dioksida. Pošto smo do sada imali veliki broj turneja, sada treba da vidimo kako da uredimo stvari, da tu bude više davanja nego uzimanja“, izjavio je Martin.

Britanski bend je takođe prestao da poručuje nove majice, i umesto toga, štampaju novi dizajn na starim robnim zalihama, prenosi Gardijan, pozivajući se na bbc.news.

„Koldplej“ će 25. novembra održati koncert u Nacionalnom istorijskom muzeju u Londonu, a prihod od nastupa će ići organizaciji za zaštitu životne sredine "ClientEarth".

Osim grupe „Koldplej“, i mlada zvezda Bili Ajliš je najavila turneju koja će biti „što zelenija“, tako šti će na koncertima biti zabranjene plastične slamke, posetioci će donositi boce koje se mogu koristiti više puta, a na koncertu će biti određen i poseban prostor za razvrstavanje otpada koji bi išao na reciklažu.

I muzički festivali se suočavaju sa svojevrsnim pritiskom da postanu „zeleni“.

Ove godine organizatori festivala Glastonberi su zabranili prodaju plastičnih boca za jednokratnu upotrebu, nudeći 850 slavina za vodu.

Organizatori više od 60 velikih festivala, obavezali su se, da će se do 2021. godine, oni održavati „bez plastike“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво