Preminuo glumac Branislav Petrušević Petrući

Popularni glumac preminuo je u Beogradu u 65. godini.

Petrušević je rođen 1955. godine. Karijeru je započeo na radiju. Na Prvom programu Radio Beograda bio je saradnik u emisijama Vreme sporta i razonode i Radio sport.

Godine 1984. glumio je u filmu Moljac u režiji Miće Miloševića. U martu ove godine, obeležio je 40 godina rada i tom prilikom u Kombank dvorani izveo je stend-ap šou Vremeplov.

Kada je reč o predstavama, njegovu predstavu Izbori, jer ste vi to tražili, odigranu 100 puta, pogledalo je 85.000 gledalaca.

Bio je angažovan i u predstavama Tri praseta, Komplikovani prenos, Isus se vraća kući

Veliku popularnost stekao je ulogama u Indeksovom pozorištu sa predstavama Tamo daleko je sunce, Istočno od Rajha, Za šaku glasova, Svet ili ništa, Ne ostavljaj me samog dok himna svira...

Kao član Indeksovog pozorišta dobio je Oskar popularnosti. 

Poznata je i njegova uloga u trećem delu filma Hajde da se volimo 1990. godine, u režiji Aleksandra Đorđevića, koji je pogledalo oko pet miliona ljudi.

Branislav je završio Fakultet organizacionih nauka u Beogradu. 

U Elektronsko-računarskom centru RTS-a bio je zaposlen do 2003. godine. 

Inače, nadimak Petrući, Branislav je dobio tokom rada u Radio Beogradu, gde je jednom prilikom izjavio kako bi voleo da bude glumac u Americi. Kolege su se našalile rekavši da bi mogao biti anglosaksonski ili italijanski glumac, "nešto kao Petrući Brenći". Nadimak koji je tada dobio, ostao je uz njega tokom cele karijere.

Branislav je bio oženjen ima dva sina.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво