Mural Grete Tunberg osvanuo u San Francisku

Sa samo 16 godina, Greta je nominovana za Nobelovu nagradu za mir, predvodi pokret za spasavanje planete za buduće generacije i, bez obzira na podsmeh Donalda Trampa, ona je heroj svoje generacije.

Mlada švedska aktivistkinja Greta Tunberg dobila je svoj ogromni mural u San Francisku zahvaljujući nesebičnoj borbi protiv klimatskih promena.

San Francisko, grad koji se ponosi ekološkom svešću, želi da podseti stanovnike da poštuju našu planetu.

Očekuje se da će argentinski muralista Andres Iglesijas, koji svoju umetnost potpisuje pseudonimom Kobre, ovaj projekt u središnjem kvartu Union završiti do sledeće nedelje, prenosi Gardijan. Inače, Kobre je naslikao i veoma cenjeni mural komičara Robina Vilijamsa.

„Klimatske promene su stvarne. Greta je sjajna i ona zna šta radi. Nadam se da će s ovim muralom ljudi shvatiti da moramo voditi računa o svetu“, rekao je Kobre za SFGate.

Ekološka neprofitna organizacija "One Atmosfera" podržala je postavljanje murala i dala boju za projekt.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво