Bil Gejts je ponovo najbogatiji na planeti

Prvo mesto na „Forbsovoj“ listi najbogatijih, zauzeo je suosnivač „Majkrosofta“ Bil Gejts. Osnivač „Amazona“ i izvršni direktor Džef Bezos, tako je izgubio titulu najbogatijeg čoveka na svetu.

Bezosovo bogatstvo oboreno je na 103,9 milijardi dolara, a akcije „Amazona“ su pale za sedam odsto, što ga je dovelo na drugo mesto među najbogatijim ljudima na svetu.

„Broj jedan“ među bogatašima, Bil Gejts, vredan je 105,7 milijardi dolara.

Inače, u prošloj godini, Bezos je postao najbogatiji čovek na svetu i prvi čovek koji je posedovao bogatsvo veće od 100 milijardi dolara. Sa iznosom od 160 milijardi dolara, tada je prekinuo niz Gejtsa, koji je 24 godine bio na vrhu liste.

Bezos je četvrtinu udela u „Amazonu“ preneo na bivšu suprugu Mekenzi Bezos, a njihov razvod okončan je početkom ove godine. Tako je sada, sa 32,7 milijardi dolara, Mekenzi Bezos, među 20 je najbogatijih ljudi na planeti.

U međuvremenu, Gejts je 2014. godine odstupio sa mesta predsednika kompanije, a ostao kao član odbora. Prodao je ili poklonio većinu udela u „Majkrosoftu“.

Trenutno  je na poziciji kopredsednika Fondacije „Bil i Melinda Gejts“, najveće privatne dobrotvorne fondacije na svetu.

Bil Gejts debitovao je na prvoj Forbsovoj listi milijardera 1987. godine sa neto vrednosti od 1,25 milijardi dolara.

Bezos se prvi put našao na Forbsovoj listi 400 najbogatijih Amerikanaca 1998. godine, sa neto vrednošću od 1,6 milijardi dolara.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво