Bil Gejts je ponovo najbogatiji na planeti

Prvo mesto na „Forbsovoj“ listi najbogatijih, zauzeo je suosnivač „Majkrosofta“ Bil Gejts. Osnivač „Amazona“ i izvršni direktor Džef Bezos, tako je izgubio titulu najbogatijeg čoveka na svetu.

Bezosovo bogatstvo oboreno je na 103,9 milijardi dolara, a akcije „Amazona“ su pale za sedam odsto, što ga je dovelo na drugo mesto među najbogatijim ljudima na svetu.

„Broj jedan“ među bogatašima, Bil Gejts, vredan je 105,7 milijardi dolara.

Inače, u prošloj godini, Bezos je postao najbogatiji čovek na svetu i prvi čovek koji je posedovao bogatsvo veće od 100 milijardi dolara. Sa iznosom od 160 milijardi dolara, tada je prekinuo niz Gejtsa, koji je 24 godine bio na vrhu liste.

Bezos je četvrtinu udela u „Amazonu“ preneo na bivšu suprugu Mekenzi Bezos, a njihov razvod okončan je početkom ove godine. Tako je sada, sa 32,7 milijardi dolara, Mekenzi Bezos, među 20 je najbogatijih ljudi na planeti.

U međuvremenu, Gejts je 2014. godine odstupio sa mesta predsednika kompanije, a ostao kao član odbora. Prodao je ili poklonio većinu udela u „Majkrosoftu“.

Trenutno  je na poziciji kopredsednika Fondacije „Bil i Melinda Gejts“, najveće privatne dobrotvorne fondacije na svetu.

Bil Gejts debitovao je na prvoj Forbsovoj listi milijardera 1987. godine sa neto vrednosti od 1,25 milijardi dolara.

Bezos se prvi put našao na Forbsovoj listi 400 najbogatijih Amerikanaca 1998. godine, sa neto vrednošću od 1,6 milijardi dolara.

broj komentara 4 pošalji komentar
(nedelja, 27. okt 2019, 20:16) - Đorđe [neregistrovani]

Bil Gejts je ponovo najbogatiji

Ja mu od srca čestitam i želim mu da ima još više i više!
Svaka čast!
Prijatelji, zaslužio je zar ne? Pa da!

(nedelja, 27. okt 2019, 20:14) - anonymous [neregistrovani]

najbogatiji

Neznam samo gde će to bogatstvo da odnesu posle 100 te

(nedelja, 27. okt 2019, 17:52) - anonymous [neregistrovani]

Evo bas verujem ....

u ovakve vesti ,i ovakvim ljudima ....jesmo li mi veci "dinosaurusi u mozak " od samih dinosaurusa .?!

(nedelja, 27. okt 2019, 17:32) - anonymous [neregistrovani]

a sta je sa

Rokefelrerima, Rothchildima, Shifovima, Kraljevskim porodicama? Engleska kraljica ima samo u teritoriji po kanadi i australiji negde oko 7 biliona dolara.