Džejn Fonda uhapšena na stepenicama Kongresa

Čuvena glumica Džejn Fonda uhapšena je na Kapitol hilu dok je protestovala protiv klimatskih promena, javlja Si-Bi-Es.

Osamdesetjednogodišnja glumica je sa grupom demonstranata protestovala u okviru svoje kampanje pod nazivom "Fire Drill Friday" (Protivpožarni petak).

Policija sa Kapitol hila je rekla za Si-Bi-Es da je uhapšeno 16 osoba pod optužbama za ometanje dnevnog reda. Nakon nekoliko sati, glumica je puštena.

Džejn Fonda, koja se preselila u Vašington da bi se borila protiv klimatskih promena, obavezala se da će svakog petka, do januara, protestovati na stepenicama Kongresa.

„Biću na Kapitolu svakog petka, bilo da je sunce ili da pada kiša, inspirisana i ohrabrena neverovatnim pokretom naših mladih. Ne mogu više da stojim po strani i da dopuštam da naši izabrani zvaničnici ignorišu, ili još gore, omogućavaju industrijama koje uništavaju našu planetu da prave profit. Ne možemo više ovo da trpimo", navela je glumica na svom sajtu.

Najavljeno je da će joj se u akciji pridružiti i druge slavne ličnosti, naučnici, ekonomisti i ljudi iz zajednica koje su pogođene ovim promenama.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво