Od „Nečiste krvi“ do „Ajvara“ – Nataša Ninković

Skoro da nema festivala na kome film „Ajvar“ nije dobio nagradu. Nataša Ninković proglašena je za najbolju glumicu Festivala u Nišu, i nagradu je posvetila Nebojši Glogovcu.

O filmu Ajvar, Ane Marije Rosi, Nataša Ninković kaže da predstavlja malu intimnu priču o raskidu dvoje ljudi.

„U ovom konglomeratu svega i svačega što se nama dešava, to izgleda kao film ni o čemu, kao emocije neke, neka sentimentalna priča... Nismo mnogo razmišljali o prijemu kod publike, prosto smo radili iz srca, onako kako smo osećali“, rekla je, gostujući u Beogradskoj hronici, glumica Nataša Ninković. 

Podsetila je da je na Paliću, u Herceg Novom i na festivalima u ostalim gradovima, videla koliko je publika željna sadržaja koji film Ajvar nudi.

Nataša takođe kaže da je, imajući u vidu izbor glumaca za određene uloge, pročitavši scenario za Ajvar, odmah shvatila da je to uloga za nju.

Nagradu „Carica Teodora“, koju je dobila u Nišu, posvetila je Nebojši Glogovcu.

„To veče je on trebalo da napuni 50 godina. Tada se takođe održavala jedna večera koja je bila posvećena njegovom radu i delu tako da ništa nije slučajno“, izjavila je Ninkovićeva.

Osim na filmu, Nataša je paralelno aktivna i na pozorišnim scenama. S početkom pozorišne sezona, pojavljuje se u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u predstavi Selestina, čija je premijera nedavno održana i koja je rađena u koprodukciji sa „Budva grad-teatrom“.

„To je vrlo zanimljiv komad, u smislu, to je svet u kome vladaju laž, korupcija, prevare. Selestina je interesantna za igranje jer ona razotkriva sve ljude koji upiru prstom u nju...“, objasnila je glumica.

Nataša Ninković je u matičnom, Narodnom pozorištu angažovana, između ostalog i u predstavi Nečista krv, čija je premijera bila krajem protekle sezone.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи