De Niro optužen za seksualno uznemiravanje

Bivša asistentkinja Roberta de Nira optužila je holivudskog glumca za seksualno uznemiravanje, nakon što je njegova producentska kuća optužila nju za proneveru novca kompanije.

De Nirova producentska kuća „Kanal prodakšn“ (Canal Production) optužila je Čejs Robinson za proneveru novca i tražila od nje šest miliona dolara odštete.

Sa druge strane, Robinsonova je na sudu optužila oskarovca za seksualno uznemiravanje tokom desetogodišnje saradnje.

Od De Nira traži kompenzaciju od 12 miliona dolara.

Robinsonova (37) tvrdi da je godinama trpela diskriminatorski odnos i stalna uznemiravanja od strane glumca, koji ju je često vređao i ponašao se prema njoj kao prema svojoj „kancelarijskoj supruzi“ dok je ona obavljala funkciju izvršnog asistenta, a kasnije potpredsednice produkcije i finansija.

U optužnici se navodi da je De Niro tražio od nje da mu počeše leđa, zakopčava košulje, popravlja kragne i kravate i budi ga dok je bio u krevetu.

„De Niro bi verbalno napadao gospođu Robinson, često u alkoholisanom stanju i tako ju je ponižavao, grdio, vređao i kinjio“, navodi se u optužbi.

Robinsonova je sudu i priložila glasovnu poruku koju joj je De Niro uputio jednom prilikom, u kojoj ju je nazvao „razmaženim derištem“.

Produkcijska kuća „Kanal prodakšn“ tereti Robinsonovu da je proneverila stotine hiljada dolara, za ličnu upotrebu koristila milione kompanijih avionskih milja, kupovala sebi odeću i luksuznu robu od sredstava sa kompanijinog računa i lenčarila za vreme radnog vremena, provodeći „neverovatan broj sati gledajući emisije i serije na Netfliksu“.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво