Prodaje se kuća Kurta Kobejna, cena – 7,5 miliona dolara

Kuća u kojoj su živeli Kurt Kobejn i Kortni Lav prodaje se za 7,5 miliona dolara.

Par je kuću kupio u Sijetlu u januaru 1994. godine za milion i po dolara, gde je živeo vrlo kratko sa svojom kćeri Frensis Bin Kobejn, sve dok osnivač Nirvane na tom imanju 5. aprila iste godine nije počinio samoubistvo u 27. godini. 

Poslednjih godina svoga života, Kobejn se borio sa zavisnošću od heroina i depresijom, njegovom slavom i slikom u javnosti, kao i s pritiskom medija na njega i njegovu ženu Kortni Lav.

Prema službenom policijskom izbeštaju smrt je opisana kao „samoubistvo sa samozadatom ranom od sačmarice u glavu“. Okolnosti njegove smrti su postale predmet fascinacije i rasprava.

Od osnivanja, sa Kobejnom kao tekstopiscem, „Nirvana“ je samo u SAD prodala više od 25 miliona albuma i više od 50 miliona u svetu.

Ugledni časopis "Rolling Stone" uvrstio je „Nirvanu“ na 27. mesto najvećih muzičkih umetnika svih vremena, dok je Kurt Kobejn proglašen za 12. gitaristu svih vremena.

Kuća ima osam hiljada kvadratnih metara i nalazi se na 0,74 hektara zemlje.

Ima četiri spavaće sobe i četiri kupatila, sa odvojenom garažom i potpornim zidom koji je naknadno izgrađen 1999. godine, prenose mediji.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи