Kacige, panciri, nadgrobni spomenik, sve to u Benksijevoj radnji

Prodavnica koju je Banksi otvorio prvog oktobra u Londonu, nudi, disko kuglu izrađenu od policijske kacige, pancir s Union Džekom, dečiji krevet iznad koga je hrpa nadzornih kamera i nadgrobni spomenik na kome piše: „Došli ste do svoje destinacije“. Britanski ulični umetnik Benksi saopštio je na „Instagramu“, da je otvorio prodavnicu „Bruto društveni proizvod“ i da pokreće sopstveni istoimeni brend.

Prodavnica u čijem izlogu se nalaze razni predmeti koje je napravio Benksi ima samo reklamnu funkciju. Kako je umetnik naveo, njena vrata se neće otvarati, a izložene stvari moći će da se kupe preko interneta.

„Bruto društveni proizvod, Benksijevih proizvoda za kuću i ovo je naša prva i jedina prodavnica. Ovaj izlog je namenjen pokazivanju i njena vrata se neće otvoriti. Sva prodaja će se vršiti preko interneta u najskorije vreme kada se pokrene veb-stranica“, navodi autor u poruci objavljenoj na Instagramu.

Benksi je misteriozni umetnik, provokator i šaljivdžija koji je promenio percepciju ulične umetnosti. Njegovi ironični i duhoviti radovi protiv politike, rata, kapitalizma i moralisanja postaju predmet lova novinara, fotografa, vandala, umetničkih kritičara i kolekcionara.

Benksijevi radovi su više puta prodavani za šestocifrene iznose.
Kako je objašnjeno, razlog za otvaranje prodavnice bile su pravne poteškoće. Kompanija za prodaju razglednica pokušala je da preuzme zakonska prava na ime Benksi, kome je savetovano da je najbolje rešenje u ovoj situaciji prodaja robe pod sopstvenim brendom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се