Poslednje pripreme za „Čistača“ Marine Abramović

Marina Abramović je već u Beogradu i obišla je Muzej Savremene umetnosti, gde su u toku poslednje pripreme za njenu veliku evropsku retrospektivnu izložbu. Mnogo toga, za javnost je još uvek tajna.

Poznato je da Marina Abramović više od 50 godina, performansima ispituje granice mentalnog i fizičkog. Ne bi bilo iznenađujuće da oko Muzeja savremene umetnosti već bude nešto što nas lagano uvodi u subotnju priču.

„Muzej ima jako puno stakla i pošto gro radova koji će biti, su video radovi, onda je moralo da dođe do zatamnjivanja, što nam nije bio problem, malo smo to prilagodili i to je ono što smo najavili publici da će Muzej biti zatvoren dva meseca, kako bi se ta arhitektura unutrašnja prilagodila svemu onom što Marina izlaže ovde. Ukupno je negde oko 120 radova. Karata ima još u prodaji, mislim da su septembar i oktobar skoro skroz prodati, već se sada kupuju novembar i decembar, ali u svakom od termina ima još karata i pozivamo sve da obavezno dođu i vide izložbu“, rekao je VD direktora Muzeja savremene umetnosti Slodoban Nakarada.

Izložbu Čistač već je videlo nekoliko stotina hiljada posetilaca u Skandinaviji, Nemačkoj, Italiji.

Beograd je poslednja stanica, što je u Marini, kako je rekla, probudilo posebne emocije, sećanje i nostalgiju. U sve će naravno biti uključena i publika.

broj komentara 0 pošalji komentar