Poginuo Dalibor Andonov Gru

Muzičar Dalibor Andonov Gru poginuo je u 47. godini u nesreći tokom kajtinga u Zemunu. Gru je tokom 90-ih postao jedan od najpoznatijih repera stare škole sa hitovima „Biću tu“, „Petak“, „Srce“, „Dosta mi je svega“...

Reper i di-džej Dalibor Andonov Gru poginuo je u 15.20 časova, kada je upao u vodu dok je vozio dasku privezanu za zmaj.

Prijatelji sa kojima je bio izvadili su ga iz vode na čamac i prevezli do nautičkog kluba „Zemun“, odakle je pozvana hitna pomoć koja je samo mogla da konstatuje smrt. 

Rođen je 8. marta 1973. godine u Dimitrovgradu, iz kojeg se kasnije preselio u Pančevo, a posle toga u Beograd. Iako je u Beogradu završio mašinsku školu, počeo je da se bavi muzikom.

Trenirao je vaterpolo, a u slobodno vreme je voleo skijanje, košarku, snoubording.

Prvi album Da li imaš pravo je snimio 1995. godine. Popularnost dobija pesmom Biću tu.

Rep album pod nazivom Gru 2, izdao je 1996. godine, sa kojeg su pesme Petak, Srce, Dosta mi je svega postale veliki hitovi.

Tri godine kasnije, 1999, Gru izdaje treći album Vetrenjače. Sa četvrtog albuma Beograd, 2003. godine, izdvojile su se numere Pravi broj, Moj grad, Stara škola, nova škola.

Poslednji album The Ultimate Collection izdao je 2009. godine, posle čega i nekoliko singlova.

Radio je i kao di-džej. Sarađivao je sa brojnim muzičarima među kojima su Ajs Nigrutin, Tijana Dapčević, „Del arno bend“, Marčelo, „Bajaga i instruktori“, „Montenigers“, Vasil Hadžimanov.

Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje dece.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво