Putin častio turskog kolegu sladoledom

Posle obilaska Moskovskog međunarodnog sajma vazduhoplovsta i kosmičkih letova („Maks 2019“) na međunarodnom aerodromu Zukovski, ruski predsednik Vladimir Putin častio je svog turskog kolegu Redžepa Tajipa Erdogana sladoledom.

Predsednici su posle obilaska sajma prišli vitrini sa poznatim ruskim sladoledima koji su se svideli mnogim svetskim političarima.

Za Putina je već postalo uobičajeno da kupuje sladoled na „Maksu", a ovog puta je odlučio da počasti i svog gosta i kolegu iz Turske.

Pošto su izabrali sladoled, prodavačica je kazala da račun iznosi 210 rubalja (oko 340 dinara). Erdogan je pitao Putina da li može da plati i za njega, na šta je on odgovorio da se to podrazumeva jer je njegov gost.

Putin je prodavačici dao novčanicu od 5.000 rubalja i prepustio ministru industrije i trgovine Denisu Manturovu da uzme kusur, uz opasku da je taj novac nameni za razvoj vazduhoplovstva.

Ministar se, uz osmeh, zahvalio predsedniku na „darežljivosti“.

Priliku da uživa u ruskom sladoledu, zahvaljujući predsedniku Putinu, imao je i kineski presednik Si Điping, koji je medijima priznao da mnogo voli ruske poslastice i da svaku posetu Rusiji koristi da ih proba.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи