U prvih deset najplaćenijih glumaca na „Forbsovoj“ listi samo dve žene

Skarlet Johanson se drugu godinu za redom nalazi na vrhu liste najplaćenijih glumica koju sačinjava časopis „Forbs“, ali je tek osma na ukupnoj listi najplaćenijih glumaca.

Tridesetčetvorogodišnja glumica sa godišnjom zaradom od 56 miliona dolara na Forbsovoj listi se našla ispod sedmoplasiranog kolege, Adama Sendlera.

Skarlet Johanson je zaradila 15.5 miliona dolara više nego prethodne godine, kao i njene kolege, najviše zahvaljujući planetarnom uspehu franšize Osvetnici: Kraj igre.

U prvih deset najplaćenijih glumaca uspela je da se plasira samo još jedna žena, kolumbijsko-američka glumica, komičarka, televizijska voditeljka i manekenka, Sofija Vergara.

Ranije ove nedelje, prema poslednjem godišnjem rangiranju finansijskih stručnjaka, Dvejn Džonson je proglašen za najplaćenijeg glumca u poslednjih 12 meseci, zahvaljujući zaradi od 89.4 miliona dolara.

Zanimljivo je da je svih deset najbolje plaćenih glumica ove godine zaradilo više od 20 miliona dolara, što je prošle godine uspelo samo prvim dvema sa liste - Skarlet Johanson i Anđelini Džoli.

Johansonova će dobiti naslovnu ulogu i sledeće godine u novom nastavku Osvetnika: Crna udovica, a ostvaruje zaradu i zahvaljujući saradnji sa proizvođačem sportske opreme „Ander armur“.

U međuvremenu, Anđelina Džoli koja je u 2018. zaradila 28 miliona dolara, ispala je sa ovogodišnje liste deset najplaćenijih glumica jer su njene koleginice značajno povećale svoju zaradu.

Sa liste su ispale i Mila Kunis, Džulija Roberts, Kejt Blančet, Melisa Makarti i Gal Gadot.

Za razliku od liste glumaca, vidljiv je nedostatak raznolikosti među ženama sa najvećom zaradom. Vergara je kolumbijsko-američka glumica, ali u prvih deset nema ni jedne glumice afro-američkog porekla.

Dvejn Džonson, zvani Rok, napredovao je za jedno mesto u odnosu na prošlogodišnji plasman uprkos tome što je njegova zarada u stvari bila manja u poređenju sa 119 miliona dolara iz 2018. godine.

Prošlogodišnji glumac broj jedan, Džordž Kluni, nije uspeo da se zadrži ni u društvu deset najplaćenijih glumaca. S obzirom na to da se u obzir uzima ukupna zarada ostvarena u jednoj godini, Kluni je prošle godine pobedio zahvaljujući jednoj milijardi dolara ostvarenoj od prodaje kompanije za proizvodnju tekile.

Prvih pet mesta na listi najplaćenijih glumica ove godine zauzimaju Skarlet Johanson, Sofija Vergara, Ris Viderspun, Nikol Kidman i Dženifer Aniston.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво