Evropske operske kuće i kolege stali u odbranu Dominga

Operski pevač Plasido Domingo vraća se na scenu na festivalu u Salcburgu, prvi put pošto su se pojavile optužbe više žena da ih je seksualnu uznemiravao.

Dve operske kuće u Sjedinjenim Državama otkazale su Domingove nastupe, međutim nijedna evropska operska kuća to nije učinila, prenosi AP, dodajući da su čak brojne kolege i institucije stale u njegovu odbranu.

Domingo je dobio punu podšku organizatora festivala u Salcburgu i kolega uoči izvođenja opere Đuzepea Verdija Lujza Miler.

Predsednica festivala Helga Rabl Štadler navela je u saopštenju da smatra da bi bilo pogrešno i nemoralno donositi „konačne presude u ovom trenutku i donositi odluke na osnovu njih“.

Dodala je da Dominga poznaje 25 godina, i da je uvek bio ljubazan i da bi sigurno čula za sve to vreme da ga je neko optužio.

Kako se navodi, za sada je potvrđeno da će Domingo održati svih 21 nastupa do novembra 2020. godine, ukljućujuči i nastup na obeležavanju 50 godina od njegovog prvog nastupa u Milanskoj skali zakazan za 15. decembar.

Američka agencija navodi i da se većina operskih kuća poziva na pretpostavku nevinosti, dok neki kažu da če sačekati kraj istrage u Los Anđelesu.

Devet žena optužilo je Dominga za višegodišnje seksualno uznemiravanje u operi u Los Anđelesu, gde je on dugo godina radio kao generalni direktor.

Nekoliko njih reklo je da je ostalo bez posla ili da je bilo kažnjeno zbog odbijanja njegove ponude. Prema njihovim navodima, on ih je uznemiravao telefonskim pozivima, pozivima u hotelske sobe i njegov apartman, za neželjeno dodirivanje i ljubljenje.

Domingo je za navode rekao da su „zabrinjavajući i netačni“, kao i da veruje da su njegove veze sa ženama bile sporazumne.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво