Miću Orlovića su svi obožavali, zaslužuje spomenik

RTS odaje počast svojim počecima, okreće se budućnosti, a povodom svog 61. rođendana, u čast legendarnog Miće Orlovića, biće otkriven njegov spomenik. 

O legendarnom voditelju, i jubileju RTS-a, gostujući u Jutarnjem dnevniku, Nenad Ristić, kao svedok tog vremena, koji je bio urednik i dva puta direktor prisetio se dragog kolege i početaka televizije.

„Kada je Televizija počela ja sam došao u Beograd da upišem studije, upisao sam književnost. Po Beogradu su bili raspoređeni televizori i tada sam prvi put ugledao Miću Orlovića. Cela moja generacija je bila oduševljena Mićom i svi smo mi hteli da budemo kao on. Devojke, starije gospođe i dame su ga obožavale i tada su po prvi put dame počele da gledaju dnevnik, iako je to pre svega, muška emisija. I to je ona magnetna snaga Miće Orlovića zbog koje on zaslužije da dobije spomenik", rekao je Nenad Ristić.

Hroničari kažu da je Mića Orlović uradio preko hiljadu emisija različitog sadržaja, kao i emisije dnevnika.

„Kada je Mića vodio svoj prvi dnevnik, onda je Vili Bears koji je bio instruktor američke televizije, prišao Loli Đukiću i rekao ‘ovakvog voditelja Evropa nema‘, svaka Vam čast. Mića je bio hladan, opušten, stvorio ga Bog, rodila ga majka“, istakao je Nenad.

Glumio je u filmovima, poredili su ga sa Džonom Vejnom. Snimio je sedamnaest filmova, i ostvario nekoliko  značajnih uloga.

„Kada je otišao u penziju, on i Dušanka Kalanj, hteli su da konkurišu za nacionalnu penziju, i ja sam im taj papir potpisao, kao direktor televizije. Mića je dobio penziju kao filmski stvaralac, a Dušanka nije“, rekao je Nenad Ristić.

Takođe je dodao da je napisao knjigu i otišao kod Radomira Putnika.

„Hteo sam da snimim igranu strukturu o Mići Orlović, ali je teško naći glumca koji bi mogao da glumi Miću Orlovića“, istakao je Nenad.

Na krau dodaje, „da ko vodi Dnevnik, a nije dobio čir na želucu, nije dobar voditelj“.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи