Šeron Stoun o životu posle moždanog udara, sedam dugih godina

Uprkos brojnim uspesima, glumica Šeron Stoun prošla je i kroz teška životna razdoblja. Doživela je 2001. godine moždani udar. Život joj je visio o koncu, jer se kasno javila u bolnicu. „Mislim da niko ne shvata koliko je moždani udar opasan za žene i šta je sve potrebno za oporavak. Meni je trebalo sedam godina“,istakla je u intervjuu za časopis "Variety".

Šeron Stoun jedna je od najpoznatijih holivudskih glumica, a u martu ove godine proslavila je 61. rođendan. Među zvezde je vinula uloga u erotskom trileru Niske strasti, gde joj je partner bio Majkl Daglas, a scena u kojoj glumica dok sedi, prebacuje nogu preko noge, postala je kultna i jedan od simbola i tog filma i njene karijere.

Moja baka je imala moždani udar, moja majka je imala moždani udar i ja sam imala jak moždani udar sa devetodnevnim krvarenjem u mozgu, započela je svoju priču poznata glumica, koja je sada jedna od promoterki „Inicijative za zdravlje mozga“, kroz kampanju za žene.

Dala je i savet svima: ako imate jaku glavobolju, morate odmah da odete u bolnicu.

„Ja nisam otišla u bolnicu odmah, već trećeg, četvrtog dana svog moždanog udara. Većina ljudi umre. Imala sam jedan odsto šanse da preživim do operacije“, rekla je glumica, dodajući da ni sami doktori jedan period nisu mogli da prognoziraju da li će preživeti.

Navela je da nije nailazila na dovoljno razumevanja u periodu oporavka, a da joj nije bilo lako ni da se ponovo vrati na veliko platno i u žižu javnosti.

„Bila sam tretirana na brutalno neljubazan način. Kako od drugih žena u mom poslu, tako do sudije koja je odlučivala o starateljstvu nad mojom decom. Mislim da niko ne shvata koliko je moždani udar opasan za žene i šta je sve potrebno za oporavak“, istakla je Šeron.

U vreme oporavka, Stoune je prolazila kroz razvod od tadašnjeg supruga, novinara Fila Bronštajna, a trudila se i da održi filmsku karijeru.

„Svim sam se silama trudila da zadržim starateljstvo nad sinovima, trudila sam se normalno da funkcionišem, da radim. Morala sam da se preselim. Izgubila sam sve, svoj status u Holivudu“, priseća se glumica.

Navodi kako je i danas zahvalna Bernaru Arnou za koga kaže da je spasio, jer joj je tada ponudio ugovor sa „Diorom“. 

Sebe je, osvrćući se na taj period, uporedila sa princezom Dajanom.

„I ona i ja smo bile popularne i slavne. Ona je umrla, ja sam imala moždani udar. I bile smo zaboravljene“, navela je glumica.

Glumica kaže da pazi na izgled i na zdravlje, ne jede veštački tretiranu hranu, ne pije kafu, da vrlo retko konzumira gazirana pića i alkohol, ali da se zato počasti mesom, tamnom čokoladom i bez imalo straha dodaje šećer u čaj ako to poželi.

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 21. jul 2019, 20:37) - Kirkovčić [neregistrovani]

A zbog scene u filmu...

mnogi neizlečivo pate!