U Detroitu će deo auto-puta biti nazvan po Areti Frenklin

Stanovnici Detroita i oni koji budu prolazili kroz ovaj američki grad voziće se uskoro auto-putem koji će nositi ime preminule kraljice soula Arete Frenklin. Deonica puta biće preimenovana na osnovu zakona koji je potpisala guvernerka američke savezne države Mičigen, Grečen Vitmer.

Svetski čuvena pevačica preminula je prošle godine u Detroitu posle borbe sa tumorom pankreasa, prenosi agencija AP.

Deo auto-puta biće označen kao Memorijalni auto-put Areta Frenklin.

Oni koji su podržali taj zakon rekli su da je to način da se oda počast muzičkoj i kulturnoj ikoni, koja je odrasla u Detroitu i koja je učila osnove gospela u Novoj baptističkoj crkvi u tom gradu.

Prema oceni pojedinih republikanaca koji su se protivili zakonu, takvo odavanje počasti treba da bude rezervisano samo za vojne veterane.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво