Metal legendi Dejvu Mastejnu dijagnostikovan rak

Pevaču kultnog treš metal benda „Megadet“, Dejvu Mastejnu, dijagnostikovan je rak grkljana, zbog čega je grupa otkazala sve koncerte do daljeg.

„Dijagnostikovan mi je rak grkljana. To je nešto što se mora ozbiljno shvatiti i direktno se sa tim suočiti. Radim na tome veoma posvećeno sa svojim doktorima i odredili smo plan lečenja, za koji smatraju da ima 90 odsto šanse da uspe. Lečenje je već započeto“, naveo je pevač u saopštenju na zvaničnom sajtu benda.

Nažalost, to zahteva otkazivanje većine nastupa ove godine.

„Turneja 'Megakruz' će se desiti. Sve nove informacije će biti objavljivane na našem sajtu kako ih budemo saznavali. 'Megadet' će se vratiti brzo“, piše u saopštenju.

U međuvremenu, kako Mastejn kaže, Kiko, Dejvid, Dirk i on su u studiju i punom parom rade na novom albumu.

„Veoma sam zahvalan svima – porodici, doktorima, članovima benda, trenerima i ostalima“, istakao je Mastejn.

Dejv se 1981. godine pridružio „Metalici“ kao gitarista, ali je u grupi proveo manje od dve godine. Izbačen je zbog problema sa alkoholom i drogom.

Ubrzo posle toga oformio je „Megadet“ sa kojim je postigao veliki uspeh, a grupa je prodala skoro 40 miliona nosača zvuka. 

„Megadet“ je jedan od kultnih treš metal sastava, poznat kao jedan od članova „Velike četvorke“, koju čine zajedno sa „Antraksom“, „Metalikom“ i „Slejerom“. Njihovi albumi su stekli šest platinastih tiraža, a osvojili su 12 Gremija.

Vlasnici su hitova kao što su Holy Wars, Tornado of Souls, Peace Sells, Symphony of Destruction, Hangar 18...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво