Paja Patak slavi 85. godina na filmu

Jedan od najvoljenijih crtanih junaka, nastao u mašti Volta Diznija, čuveni Paja Patak, slavi danas 85. godišnjicu pojavljivanja na filmu.

Paja je beli patak sa žuto-narandžastim kljunom, nogama i stopalima. Obično je obučen u mornarsku bluzu i kapu, bez pantalona.

Omiljeni lik mnogih generacija prvi put se pojavio u sedmominutnom animiranom filmu Volta Diznija Mudra mala kokoška 9. juna 1934. godine.

Iako je to bilo njegovo prvo filmsko pojavljivanje, Paja Patak se zapravo pojavio i ranije u štampanom izdanju u knjizi priča Avanture Mikija Mausa 1931. godine. 

Narednih decenija lik Paje Patka pojavljivao se u brojnim kratkometražnim i dugometražnim filmovima, televizijskim serijama, stripovima, video-igrama i knjigama.

Čak je dobio i zvezdu na Bulevaru slavnih u Holivudu 2004. godine.

Volt Dizni svog junaka nazvao je Donald Duck, ali je kod nas poznat kao Paja Patak. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво