Karter se oporavlja pošto je polomio kuk spremajući se za lov na ćurke

Nekadašnji američki predsednik Džimi Karter (94) pušten je iz bolnice u koju je primljen pošto je pao i slomio kuk dok se pripremao za odlazak u lov na ćurke, saopšteno je iz centra „Karter“.

U saopštenju Centra se navodi da je 39. predsednik SAD pušten iz bolnice u Amerikusu u Džordžiji i da će oporavak nastaviti kod kuće. 

„Pacijent će ići na fizikalnu terapiju, tokom oporavka od operacije zamene kuka“, navodi se u saopštenju i dodaje da Karter planira da u nedelju održi predavanje u školi u baptističkoj crkvi u gradu Plejnsu, u Džordžiji.

I Karterova supruga, Rozalin Karter (91), koja je, takođe, primljena u bolnicu na posmatranje i testiranje, pošto se u sredu osetila slabo, napustila je bolnicu, zajedno sa suprugom, dodaje se u saopštenju Centra.

Karter je bio guverner savezne američke države Džordžije od 1971. do 1975. godine i 39. predsednik SAD od 1977. do 1981. godine. U trci za drugi mandat u Beloj kući, pobedio ga je republikanac Ronald Regan.

Karter je 2002. godine dobio Nobelovu nagradu za mir.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи