Tako je govorio Miša Janketić: Umetnost me terala u nelagodu

„Da ovog momenta podvučem crtu, mogao bih da kažem da sam od svog života i karijere dobio mnogo više nego što sam se nadao i nešto manje nego što sam mogao“, rekao je glumac Miša Janketić, u februaru 2018. godine, u intervjuu za Tanjug.

Glumac je tada napomenuo da je mogao da unapredi svoj život mnogo više.

„Čovek u većini izbegava da sabira svoj život i uspehe na kraju svog života, jer sumnjam da ih je mnogo zadovoljnih u tom momentu“, rekao je Janketić.

Slavni glumac je tada govorio da su glumci velika sumnjala, jer stalno razmišljaju o svrsishodnosti onoga čime se bave.

„Tako i ja nakon ovih 60 godina provedenih na sceni. Uvek je moglo bolje bez obzira na to što su nagrade došle. Nisam siguran da li nemam neku strukovnu nagradu, a ako je nemam, onda je nisam ni zaslužio“, istakao je glumac.

Veliki umetnik je tada rekao da je davao svakoj ulozi sve što je imao i uzimao od nje sve što je mogao.

„Ta razmena je bila obostrana. Nikada ne mogu reći da bih sada drugačije odigrao neku ulogu nego što sam je odigrao. Tog momenta kada sam stvarao neku ulogu ja sam joj poklonjao sva raspoloživa sredstva. U umetnosti se desi ili ne desi ljubav. Kada je ljubav u pitanju, glumci su blagosloveni“, napomenuo je Miša Janketić.

Popularnost ga je u dugom nizu godina umetničkog stvaralaštva uvek, kako je govorio, terala u nelagodu.

„To čime se ja bavim ne zaslužuje toliku popularnost. Kada mislim o tome, shvatam da sam bio veoma srećan, jer sam imao neku vrstu tihe popularnosti. Ljudi mi se jave na ulici, pitaju kako sam, nazovu dobar dan i tako... nije bilo vučenja za rukav...“, govorio je Janketić.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво