Tramp oči u oči sa izvršnim direktorom kompanije „Tviter“

Američki predsednik Donald Tramp objavio je na svom nalogu na „Tviteru“ da se sastao sa Džekom Dorsijem, suosnivačem i izvršnim direktorom ove kompanije.

Donald Tramp ima gotovo 60 miliona pratilaca i u tome je među vodećima na Tviteru. I pored toga, u više navrata je iznosio zamerke na račun ove kompanija, ali i ostalih društvenih mreža da su nastrojene protiv konzervativaca.

„Sjajan sastanak ovog popodneva u Beloj kući sa Džekom iz „Tvitera“. Razgovarali smo o mnogim temama, o njihovoj platformi i o svetu društvenih mreža uopšte. Radujem se nastavku otvorenog dijaloga“, poručio je američki predsednik na svom nalogu na Tviteru posle sastanka sa Dorsijem.

Tramp je već duže vreme optuživao „Tviter“ i druge tehnološke kompanije da ograničavaju vidljivost objava istaknutih republikanaca u Sjedinjenim Državama, mada nije dostavio dokaze koji bi potkrepili tu tvrdnju.

Kompanija „Tviter“ pak u svom saopštenju istakla je kako je posvećena slobodi izražavanja i da preduzimaju sve mere kako bi se u njihovim algoritmima umanjila slučajna pristrasnost.

Tramp je pozvao i na formiranje više pravednijih društvenih medijskih kompanija kao odgovor na diskriminaciju, koju, kako je rekao, kao republikanac oseća iz kompanije „Tviter“.

Takođe, pozdravio je inicijativu američkih kongresmena koji su pozvali izvršne direktore nekoliko tehnoloških kompanija da svedoče u vezi sa raznim skandalima.

Džek Dorsi, izvršni direktor kompanije „Tviter“, naveo je da nema statistički značajne razlike između učestalosti pregleda tvitova demokrata i republikanaca.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво