Pokrenuta istraga o smrti Berluskonijeve „bunga bunga“ devojke

Posle misteriozne smrti marokanske manekenke Imane Fadil koja je bila redovan gost na „bunga bunga“ žurkama Silvija Berluskonija, italijansko Tužilaštvo je pokrenulo istragu o mogućem ubistvu.

Imane Fadil preminula je 1. marta u 33. godini, mesec dana pošto je primljena u milansku bolnicu zbog jakih bolova u stomaku. Tada je rekla prijateljima i svom advokatu da misli da je otrovana.

„Lekari nisu uspeli sa sigurnošću da otkriju bilo kakav poremećaj koji bi mogao da objasni smrtni ishod“, naveo je u svojoj izjavi za Rojters milanski glavni tužilac i dodao da su u medicinskoj dokumentaciji postojale „izvesne anomalije".

Imane Fadil je svedočila na suđenju Berluskoniju 2012. godine, kada je bio optužen za plaćanje seksualnih usluga maloletnicama.

Ona je na sudu izjavila da je u domu bivšeg italijanskog premijera bilo mladih žena, koje su u parovima, noseći kostime časnih sestara, izvodile striptiz.

Berluskoni je na tom procesu bio osuđen, ali je na kraju oslobođen optužbi jer je sudija presudio da medijski magnat nije mogao znati da su devojke maloletne.

Međutim, sud je kasnije podigao novu optužbu protiv Berluskonija i ostalih učesnika ovih žurki, optužujući ih za podmićivanje nekih žena koje je trebalo da svedoče. No, i te optužbe su odbijene.

Imane Fadil nikada nije bila optužen za primanje mita. Italijanski mediji su preneli da je Imane pisala knjigu o svojim iskustvima i da su sudije dobile kopiju rukopisa odmah posle njene smrti.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво