Biković za RTS o životu u Rusiji i „Balkanskoj međi“

Glumac Miloš Biković već dugo živi i snima u Rusiji. Mada se trudi da često poseti Beograd, za Moskvu kaže da mu je druga kuća. Ekipi RTS-a otkrio je kako je piti jutarnju kafu u moskovskom kafeu, prošetati Arbatom i pričao o filmu „Balkanska međa“, koji će posle ruske, već 19. marta videti i beogradska publika.

Između ruske i srpske premijere filma Balkanska međa Biković kaže da mu je drago zbog emotivne reakcije publike u Moskvi.

„Oni su bili dirnuti pa mi je to pokazatelj da film ima jaku emociju i da radi. Teško je to znati, jer sam film pogledao 150 puta. Juče sam pogledao reakciju publike i bilo mi je drago“, rekao je glumac i producent za RTS.

Govoreći o tematici ostvarenja u kojem igra srpskog policajca na Kosovu, Miloš Biković navodi da je reč o događaju o kojem se ne zna mnogo: „To je momenat u istoriji kada su ruske desantske jedinice zauzele Aerodrom Slatina‘ u Prištini, to je jedan prelomni momenat kada se srpska vojska povukla sa Kosova, kada je završeno bombardovanje i kada je bezmalo moglo da dođe do Trećeg svetskog rata“.

Ideja je ruska, ističe Biković i otkriva da je najpre pozvan da glumi u filmu.

„Osnovnu ideju su dobili ruski scenaristi, producenti i autori pre nego što su mene pozvali da učestvujem u filmu. Odmah sam se uključio kao producent zato što sam shvatio da je ta tema bombardovanja koja se dešava na Kosovu i Metohiji nekako možda i više srpska nego ruska“, priča Biković.

U susret srpskoj premijeri glumac i producent Balkanske međe pokušao je da oceni kakve će biti reakcije srpskih gledalaca.

„Postoji mala razlika u tome kako se prema tim događajima odnose ljudi u Srbiji i Rusiji. Nadam se da ta razlika neće dovesti do drugačije percepcije filma“, kaže proslavljeni umetnik.

Iako je hladno mladi glumac poveo je ekipu RTS-a u šetnju pešačkom zonom Stari Arbat i pokazao omiljena mesta.

„Ovde je kuća u kojoj je živeo Puškin 1831. godine. Volim ovu ulicu jer se smatra ruskom Knez Mihailovom iako nije baš kod Crvenog trga. Živeo sam blizu kod zgrade koja se zvala Hotel Beograd“, otkriva Miloš.

Govoreći o zemlji u kojoj poslednjih godina živi i radi, Biković je istakao da voli Rusiju zbog visokog stepena sličnosti u kulturološkom, duhovnom, pa i u biološkom smislu.

„Volim bogatstvo raznih naroda i narodnosti koji čine Rusku Federaciju. Živeti i raditi ovde je blagoslov jer s obzirom na to da je najveća zemalja na svetu, u njoj postoji od netaknute divljine do poslednjih civilizacijskih dostignuća“, objašnjava glumac.

Kao životni moto izdvaja uverenje da se trud isplati.

Pred beogradsku publiku Balkanska međa stiže 19. marta.

broj komentara 3 pošalji komentar
(subota, 16. mar 2019, 13:21) - Ruska kultura! [neregistrovani]

Ruke u džepovima,

a u prisustvu dame!

(subota, 16. mar 2019, 12:09) - aleksandra [neregistrovani]

respekt

Bravo, bravo, bravo!

(subota, 16. mar 2019, 11:35) - Било ко [neregistrovani]

Милош Биковић

. . . добре речи, добре мисли, добра дела !