Nebojša Dugalić – od mjuzikla do kabarea

Mjuzikl zemunske Opere i teatra Madlenijanum, „Jadnici“, obnovljen je 2014. godine. Izvođenje zakazano za utorak 19. mart naročito je važno jer će se snimati. Reč je o uobičajenoj proceduri održavanja licence, objasnio je glumac Nebojša Dugalić, koji u mjuziklu tumači lik Žana Valžana.

Snimak izvođenja mjuzikla šalje se agenciji koja zastupa autore mjuzikla. Glumac Nebojša Dugalić, rekao je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, da to u izvesnom smislu može biti dodatni pritisak za ekipu, ali i da je predstava prilično uigrana.

„Mi jako dugo igramo, nekako se osećamo domaće u tim kožama ali je jako važno održati tu licencu, koja na neki način čuva standard nečega što je na taj način uobličeno. Njima nije naprosto važno da prodaju negde gde će to da se izvodi, već da mjuzikl, koji toliko dugo živi i traje, da on sada ne dobije neko obličje koje je nedostojno takvog jednog dometa. To su uobičajene svetske procedure, dobro je što tako nešto postoji, jer se tako čuva nešto što će biti brend mnogo decenija“, rekao je Dugalić.

Ističe da glumac koji učestvuje u mjuziklu, pogotovo kad je reč o Jadnicima, koji je jedan od najzahtevnijih, mora da objedinjuje tri talenta – igru, pevanje i glumu. Dodaje da je svaki živi nastup jedna neIzvesnost koja se odnosi na monitoring, akustične činioce...

„Ovaj mjuzikl jeste smišljen kao nešto što je između opere i mjuzikla, budući da pevaju i operski pevači, jer naprosto deonice tih likova zahtevaju specijalizovano školovan glas. Mislim da se ovde uspostavlja ta neka dobra korelacija između tih pevačko školovanih glasova i dela glumačke ekipe. To mi liči na ono kada su svojevremeno Fredi Merkjuri i Monserat Kabalje imali taj duet, gde je ona operska pevačica a on pevač druge vrste. To je nekako zajedno dobro korespondiralo i čini mi se da se u ovom mjuziklu desilo takvo jedno slično čudo“, rekao je Dugalić.

Kabare kao izraz više talenata 

Inače, Nebojša Dugalić i Boris Pingović već 15 godina izvode kabare To su bili dani, koji se približava velikom jubileju – 300. izvođenju.

„Četvrtog aprila na sceni Akademije 28, izvešćemo dvesta osamdeset i neko izvođenje, ne znam tačno. Počeli smo bez očekivanja da će to imati neki svoj život. Evo već 15 godina to traje i postoji veliko interesovanje“, kaže Dugalić.

„Kabare je jedna prilično pogodna forma zato što tu možete govoriti poeziju, pričati, poigravati se raznim glumačkim veštinama, a opet s druge strane, imati svoje aranžmane za muziku koju volite i napraviti neki spoj." ističe glumac.

Kada je reč o domaćim serijama, Dugalića možemo videti u ostvarenju RTS-a – Pet. „Nadam se da će to biti još jedno u nizu osveženja na tom nebu naših domaćih serija“, rekao je Dugalić.

Glumac navodi i da se trudi da ga, u svetu brojnih obaveza, vode okolnosti a da on u njima „ostane najmirniji mogući i da im posluži koliko može".

„Kad čovek ponekada uspori, on stigne mnogo više nego kada bi žurio. Nas na žalost te brzine uvuku u neki vrtlog i mi se više zaplićemo i ne stižemo, a ustvari, kad bi malo samo usporili tempo – onda bismo stigli sve“, zaključuje glumac.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво