Barbika slavi rođendan sa novim drugaricama

Čuvena lutka Barbika danas će „proslaviti“ 60. rođendan, a tim povodom biće predstavljena nova kolekcija, inspirisana poznatim ličnostima koje su mnogima uzor u životu, kao i radnim mestima na kojima su žene i dalje nedovoljno zastupljene.

Barbika se prvi put pojavila 9. marta 1959. godine na sajmu igračaka u Njujorku, a njen proizvođač, kompanija „Matel“ je, povodom 60 godina njenog postojanja, napravila 20 novih verzija lutke, među kojima su i one kreirane u čast japanske teniserke Naomi Osaka i britanskog modela i aktivistkinje Advoe Aboa.

Kompanija će, takođe, pustiti u prodaju šest lutaka, koje predstavljaju karijere astronauta, pilota, sportiste, novinara, političara i vatrogasca, odnosno poslove u kojima su, prema navodima „Matela“, žene i dalje nedovoljno zastupljene, prenosi Rojters.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи