Kolege: Ostali smo bez velikana narodne muzike

Nenadoknadiv gubitak. Napustio nas je velikan narodne muzike, talentovan i društven čovek koji je obeležio vreme u kome živimo, kažu kolege zatečene vešću o smrti Šabana Šaulića.

Hroničar pop kulture Predrag Peca Popović naglasio je da je Šaulić, koji je danas poginuo u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj, prošao kroz velika iskušenja tokom svoje karijere.

„Prešao je put od potcenjenog pevača do Kralja narodne muzike. Bilo je tu mnogo vere u sebe i taj autentični glas koji je obeležio istoriju naše narodne muzike. Šaulić je jedan od pevača koji će zauvek ostati u srcima poštovalaca narodne muzike. Velikan u najtačnijem značenju te reči. Bio je autentičan umetnik vredan poštovanja“, istakao je Popović.

„Da je samo otpevao Dođi da ostarimo zajedno imao bi vrhunsku karijeru“, dodao je Popović.

Naš maestro na fruli Bora Dugić kaže da je Šaulić spadao među najtalentovanijue ljude koje je u svom životu upoznao.

„Bio je jako društven čovek, svestan svog talenta. Voleo je da razgali ljude u svom okruženju ne samo u profesionalnim angažmanima, već i ovako u prijateljskom druženju. Njegov odlazak je veliki gubitak za našu muzičkiu scenu. Njega je narod izabrao za najboljeg pevača, i to vreme ne može da izbiše“, ocenio je Dugić.

Pevačica i muzička urednica na Radio Beogradu, Bilja Krstić, takođe, ističe da je teško opisati takav gubitak za našu muzičku scenu.

„U šoku sam. Pa on je pesmom grejao duše ljudima. Nenadoknadiv gubitak za sve nas. Njegov glas je neponovljiv i ostaće deo naše muzičke kulturne baštine. Napustio nas je velikan narodne muzike“, navela je Krstićeva.

„Svi oni koji su ga voleli, mi kolege, izgubili smo jednog divnog kolegu, saradnika. Lično sam izgubila prijatelja. Jednostavno, velika legenda, divan čovek, veliki umetnik", rekla je pevačica Dragana Mirković.

Koleginica Merima Njegomir opisala je kralja narodne muzike kao tihog, nenametljivog i izuzetno talentovanog čoveka. „Pevao je, kako kažu, kao Šaban. Jednostavno, to mu je bog dao. Imao je neverovatnu emociju i izvanrednu dikciju", dodala je Merima Njegomir.

Nazivajući ga svojim uzorom, Nikola Rokvić rekao je da je na Šabanovim pesmama rastao i učio da peva.

„Otišao je jedan od najvećih pevača narodne muzike, čovek koji je pevao celim telom, koji je bio i manje poznat kao kompozitor svojih pesama", istakao je Vlada Panović.

Od Šaulića se oprostila i njegova koleginica Lepa Brena.

„Odlaze oni najbolji. Među njima i Šaban. Od njega smo učili, sa njim smo se družili, sa njim sarađivali, sa njim pevali i tugovali, njega smo voleli i poštovali, od njega smo učili život...  Večna ti slava dragi prijatelju. Porodica Živojinović“, navela je pevačica.

Marija Šerifović oprostila od Šabana emotivnom porukom: „Nije trebalo ovako da se završi. Uporno govorim da je važno ostaviti trag... A ti si ostavio neizbrisiv u našim srcima! Sada štap u ruke, čamac i na tvoj Dunav u miru! Šabane, neka ti je večna slava i hvala!“

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво