Sećanje na Šabana – uteha u pesmi

„Kralj narodne muzike“ Šaban Šaulić, koji je preminuo u udesu u Nemačkoj, gostovao je u emisiji Balkanskom ulicom na RTS-u u oktobru prošle godine. Pričao je o svojim pesmama, mladosti, uspehu i roditeljstvu.

Šaban Šaulić otpevao je mnogo velikih hitova. Među njima je i pesma Žal, a na pitanje da li za nečim žali u životu, rekao je: „Čini mi se da ništa ne bih ni menjao u životu. Kako je bilo, bilo je odlično. Baš nemam nikakvu zamerku na svoj život i na sve to što je bilo. Sem možda jedne pojedinosti, da tako brzo te godine odlaze. Čini mi se da sam juče snimio pesmu Dajte mi utjehu", rekao je Šaban.

Na konstataciju da život ima mnogo toga „pre i posle“, Šaban je rekao da je za njega najznačajnija podela pre i posle mladosti.

Rekao je da ne voli da okreće glavu ka prošlosti i da je on čovek koji ide napred.

Jedan od njegovih velikih hitova je i pesma Dajte mi utjehu, a poznati pevač je rekao da on najčešće utehu pronalazi u pesmi.

Otkrio je da je dugogodišnji pecaroš i da se ponekad desi da ceo dan gleda u štapove za pecanje, ali da ništa ne ulovi i onda se rastuži. Međutim, i u takvim situacijama pesma mu je pomagala.

Ispričao je i anegdotu iz mladosti, kada još nije bio formiran kao pevač i kada se zagledao u jednu devojku iz Šapca. Kaže da se tada bavio fudbalom, a da su samo poneki znali da ima lep glas i da ume da peva, a u tome je prednjačio njegov stric koji je bio inicijator mnogih njegovih pevanja u kafani.

Jednom je došao u kafanu pravo s treninga, a u njoj je bila jedna lepa devojka. Gledao je kako bi mogao da se istakne i tražio način da se dočepa mikrofona u toku noći, ali nije uspeo.

„Niko ni da pomene mikrofon“, ispričao je Šaban i dodao da je bio tužan jer ništa nije mogao da uradi, a još tužniji kada je jedan njegov prijatelj počeo da flertuje s tom devojkom.

Tada je pomislio u sebi: „E Šabane, šta ti vredi, kad nisi bar malo zapevao. Možda bi bila drugačija situacija“.

Od tada, Šaban je retko ispuštao mikrofon iz ruku i izgradio je veliku karijeru.

Osim muzičkog opusa, ponosan je i na roditeljstvo jer je imao troje dece. Među njima je i ćerka Ilda koja je nasledila muzički dar.

Ispričao je da se seća kada je ona imala koncert, da su mu se tresla kolena i da je imao tremu veću nego ona.

„Valjda je to nešto što čoveka ispunjava, a meni je bilo puno srce da ona ima neki svoj prvi koncert“, rekao je Šaban.

Stekao je veliku slavu, ali ipak je naveo da mu prija samoća: „Možda nije u početku karijere, ali sad mi toliko prija da ne bih znao da objasnim koliko. Posle raznih druženja s masama, kad dođem u svoju oazu mira, nekako mi je sve fino“.

Šaban Šaulić je u emisiji najavio koncert kojim će obeležiti 50 godina karijere.

„Pevaću dokle budem mogao“, poručio je tada u intervjuu.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво