Izvinjenje Britanskog saveta Džordžu Orvelu posle 73 godine

Britanski savet posthumno se izvinio zbog toga što je 1946. godine odbio da objavi esej Džordža Orvela o engleskoj kuhinji jer nije bio siguran da li će tekst biti uvredljiv čitaocima na kontinentu.

Organizacija koja promoviše britansku kulturu i jezik širom sveta, objavila je blog Izvinjenje gospodinu Orvelu.

Analitičar Alisder Donaldson napisao je da se čini kako je Britanski savet pre sedam decenija želeo da izbegne objavljivanje bilo kakvih tekstova o hrani, čak i onih u kojima se govorilo o pogubnim posledicama ratnih nestašica posle zime 1945. godine.

Orvelu je objašnjeno da ne bi bilo pametno objaviti esej U odbranu engleske kuhinje tako brzo nakon zime u kojoj nije bilo hrane i u trenutku kad su posleratni obroci bili racionisani.

Kraća verzija Orvelovog eseja objavljena je u Ivning standardu. U naručenom eseju on je izneo svoja zapažanja o engleskoj kuhinji i uključio nekoliko recepata, prenela je Hina.

Ugledni pisac i novinar, Džordž Orvel, koji je umro 1950. u 46. godini, najpoznatiji je po romanima 1984. i Životinjska farma.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво