Ruska novinarka posle panela u Davosu: Sad moram da vidim Srbiju

Sad moram da vidim Srbiju, napisala je na svom „Tviter“ nalogu Tina Kandelaki, jedna od učesnica panela o medijima u Davosu, prenoseći neke od utisaka o susretu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, takođe učesnikom tog razgovora.

Tina Kandelaki, novinarka ruskog TV Matć, koja na Tviteru i Instagramu, po sopstvenim rečima, ima po dva miliona pratilaca, napisala je, između ostalog, da se Vučić „oblači sa stilom“, što mu je, kaže, prenela.

„Uputila sam Vučiću kompliment, da ima stila u oblačenju, a on mi je odgovorio – Znate šta sam nedavno primetio? Da su Rusi postali ozbiljniji, da izražajnije govore o svojim političarima, a da su novinari prave zvezde na svim društvenim mrežama“, napisala je ruska novinarka.

Postavila je i kratak video na kojem predsednik Srbije govori na ruskom, a zatim i na engleskom jeziku.

Kaže i da je Vučić „odradio“ pravu promociju Moskve i gradonačelnika Sobjanjina, jer je sve ubedio da obavezno moraju da vide taj grad i probaju tradicionalna jela, kao što su hačapuri, što je, inače, testo sa nadevom od mesa koje se pravi u Gruziji, odakle Kandelaki potiče.

„A, to je samo deo onoga što je Vučić rekao o Rusiji“ dodala je Kandelaki.

Navela je da je sa predsednikom Srbije i moderatorom sesije, direktorom Rojtersa Stivenom Adlerom, ćaskala pred početak panela o društvenim mrežama, a kako kažu, svi je s pravom „troluju“ da je jedina prava zvezda u Davosu s obzirom na broj pratilaca.

Šaljivo je primetila da je njen ulazak na panel bio „izuzetan“, jer je na putu do svog mesta izgubila cipelu, a da joj se u toj situaciji našao upravo Vučić, koji je, sticajem okolnosti, bio iza nje.

„Sad moram da idem u Srbiju, tim pre što tamo nisam nikad bila“, zaključila je Kandelaki i podelila sa pratiocima na Tviteru.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво