Đoković obišao crkvu u Nici, a potom glumio „strašnog lava“ u dečjoj predstavi

Najbolji teniser sveta Novak Đoković posetio je Crkvu Uspenja Presvete Bogorodice u Nici, a u dečjoj pozorišnoj predstavi nakon liturgije glumio je „strašnog lava“ na oduševljenje prisutnih srpskih mališana.

Predsednik Saveza Srba Francuske Đuro Ćetković rekao je Tanjugu da je Đoković pokazao izuzetno strpljenje i naklonost prema deci i roditeljima koji su došli na druženje posle liturgije.

Naveo je da mu je Đoković rekao da je kultura najbolji način da se očuvaju srpska baština i identitet.

„Pozdravio bih sve Srbe iz Francuske i iz celog sveta i svima bih se zahvalio što i dalje veruju u naš narod, što i dalje veruju u našu zemlju Srbiju, što se trude da, svako na svoj način u različitim delovima sveta, organizuju ovakva okupljanja i stvore zajednice, svako prema svojim mogućnostima“, poručio je Đoković u razgovoru sa Ćetkovićem.

Na dečje pitanje šta je ono što ga najviše podseća na detinjstvo, Đoković je ispričao da je to bezbrižnost i mogućnost da izađe napolje u bilo kom trenutku „i da se igramo od izlaska sunca do njegovog zalaska“.

Istakao je da se posebno seća kada ga je deda vodio na tenis.

Srpski teniser je rekao da mu se uvek ožive sećanja i oseti nostalgiju kad god sleti u Srbiju jer, kako je rekao, poseban osećaj je biti sa svojim narodom.

„Bez obzira na to koliko smo nedaća prošli kao narod, jako je lepo videti kako se svi zajedno okupljamo, pa evo i ova mala zajednica daleko od domovine neguje kulturu i zajedništvo i prijateljstvo, drugarstva se tu rađaju među decom. To je ono najbitnije, da se držimo zajedno, a ne da čekamo neke nedaće i nesrećne trenutke da bismo se ujedinili“, kaže Ćetković da mu je ispričao Ćoković.

Đoković je obećao i da će doći na gala veče 800 godina od autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve, koje pripremaju parohija Svetog Save u Parizu i Savez Srba Francuske krajem oktobra sledeće godine.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво