Kada talenat naslediš od Serža Gensbura i Džejn Birkin

Pažnju je privukla najpre kao Džejn Er, a nakon role u filmu Larsa fon Trira „Nimfomanka“ nema kraja planete u kojem je nepoznato ime Šarlot Gensbur. Međutim, malo je onih koji znaju za nju kao pevačicu iako je muzički debi imala još kao petnaestogodišnjakinja.

Svoje brojne talente Šarlot je imala od koga da nasledi. Prvo dete slavnog para koji su činili francuski kantautor Serž Gensbur i engleska glumica i modna ikona Džejn Birkin na sceni je praktično od rođenja.

Ova svestrana umetnica snimila je svoj debi singl još kao petnaestogodišnjakinja i to u sjajnom društvu – svog oca Serža.

Album prvenac izdala je dve godine kasnije, davne 1986. Izdanje je nazvala Charlotte For Ever, ali je ubrzo shvatila da želi da se posveti glumi.

Uspeh u svetu filma nije mogao da izostane jer na listi onih od kojih je mogla da nasledi, ali i nauči toliko toga, osim već pomenute Džejn, su i baka – glumica Džudi Kembel i ujak – scenarista i reditelj Endru Birkin.

Pažnju javnosti, ali ne zbog slavnih srodnika, nego zbog uloge, Šarlot je privukla igrajući čuvenu Džejn Er u adaptaciji romana Šarlot Bronte iz 1996. godine sa Vilijamom Hertom kao Edvardom Ročesterom.

Igrala je u brojnim filmovima i serijama, na francuskom i engleskom jeziku, ali kada je 2013. godine na veliko platno stigao kontroverzni film Nimfomanka Larsa fon Trira za Šarlot Ginsbur su čuli svi.

Rad u svetu filma se nastavlja nesmanjenim intenzitetom, ali izgleda da se u nakom momentu kod ove umetnice javlja potreba da se vrati muzici.

Tačno dve decenije nakon prvog albuma, 2006. godine Šarlot objavljuje izdanje "5:55". Treći studijski album stiže krajem 2009. godine pod nazivom "IRM", dve godine kasnije snima Stage Whisper, kao i Rest 2017.

U samoj završnici ove godine, stiže vest o novom izdanju i to u vidu spota Such A Remarkable Day. Na albumu će biti pet pesama od kojih će jedna biti obrada hita Kanjea Vesta. Take 2, kako kaže Šarlot, ugledaće svetlost dana tokom 2019. godine.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара