Šakira optužena za utaju poreza od 14,5 miliona evra

Španski državni tužilac podigao je optužnicu za utaju poreza protiv kolumbijske pevačice Šakire, koja je, dok je živela u Kataloniji, izbegla da plati više od 14,5 miliona evra u periodu od tri godine, izvestio je „Jurop pres“, a preneo „Rojters“.

U optužnici se navodi da je Šakira navela Bahame kao svoju zvaničnu rezidenciju, ali da je praktično živela u Španiji sa svojim partnerom, španskim fudbalerom Đerarom Pikeom, sa kojim ima dvoje dece.

Na Bahamima je porez mnogo manji nego u Španiji, a Šakira je još jedna poznata ličnost koja je optužena da nije platila porez u toj zemlji.

Pre nje istraga je vođena i protiv fudbalera Lionela Mesija i Kristijana Ronalda. 

Kolumbijska pevačica je imenovana u Paradajs pejpers, koji objavljuje detalje o ofšor poreskim aranžmanima poznatih ličnosti poput Madone i Bona iz grupe „Ju tu“.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи