Ljajić se spustio ziplajnom na otvaranju „Viminacijum avantura parka“

„Viminacijum avantura park“ otvoren je u okviru arheološkog kompleksa „Viminacijum“ kod Kostolca. Njegovom otvaranju prisustvovao je ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić.

Ministar Rasim Ljajić je iskoristio priliku i uz osmeh isprobao vožnju ziplajnom na otvaranju „Viminacijum avantura parka“.

Ziplajnom se spustio s jedne na drugu stranu i tako prešao jednu od mnogih avantura u novootvorenom parku arhološkog nalazišta. 

Ljajić je rekao da su ovakvi sadržaji zanimljivi i dobri za promociju Viminacijuma kao svojevrsne turističke atrakcije.

„Ovo je jedan od retkih primera da od arheološkog nalazišta dobijete prvorazrednu turističku destinaciju“, rekao je Ljajić i dodao da više od 100.000 ljudi poseti to arheološko nalazište, od čega 40 odsto čine strani gosti.

Na lokalitetu Viminacijum posetioci će imati priliku da uživaju u različitim atraktivnim sadržajima poput legionarskog poligona, orijentiringa i ziplajna, streljaštva.

Osim toga, ideja je da se deca i mladi kroz različite edukativne radionice upoznaju sa arheologijom, antropologijom, starim zanatima, slikarstvom i mnogim drugim tehnikama. 

Svaka od prepreka u parku nosi ime jednog od rimskih imperatora, a svi koji posete kompleks moći će da vide kako su se oni obučavali, jer je ideja bila da se vratimo u vreme od pre 2.000 godina.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи