Tereza Mej kao Golum: „Moj prekrasni, moj Bregzit“

Glumac Endi Serkis ponovo je postao Golum iz „Gospodara prstenova“ u satiričnoj i kritičkoj parodiji britanske premijerke Tereze Mej i Bregzita.

Britanski glumac, koji se proslavio oživljavanjem likova putem tehnologije kompjuterski stvorenih slika (CGI), obukao je plavi sako, stavio sedu periku i karmin pretvarajući se da je Tereza Mej, ali ujedno govoreći i ponašajući se kao Golum iz Gospodara prstenova.

„Prekrasno... naš dogovor, to je to! Naš dogovor“, sikće Serkis dok pogrbljen sedi u zamračenoj prostoriji, koja treba da podseća na unutrašnjost Dauning strita 10.

Aludirajući na sva predreferendumska obećanja, srećno govori: „Vraćamo kontrolu! Novac, granice, zakoni... plavi pasoši!“

Kao što Golumu (koji je podvojena ličnost) s vremena na vreme ispliva Smigol, njegova svojevrsna savest, tako Serkis u ulozi Mejeve vodi unutrašnji sukob.

„Ne, to šteti ljudima. Čini ih siromašnijima“, kaže Serkis, a onda se besno ispravlja: „Ali ja ga pronađem i pregovaram. Mi ga želimo. Mi moramo to da uradimo.“

Posle još dosta unutrašnje borbe, Serkis zaključuje: „Ovo je dogovor. Moj je. Samo moj. Moj Bregzit.“

Snimak se završava rečima: „Glas naroda. Mi ga želimo“, što je jasna poruka Serkisa i čitavog skeča da premijerka treba da posluša narod i prekine sa Bregzitom.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво