Gorštak Mirčeta Vujičić: Neizmeran drug je bila Milena Dravić

Mirčeta Vujičić, gorštak sa Zlatara, jedan je od partnera Milene Dravić iz nekoliko filmova od kojih se izdvaja „Kros kantri“ Puriše Đorđevića iz 1969, gde su imali glavne uloge. Iako je već decenijama van filma i živi u udaljenom selu Pravoševi na Zlataru, Mirčeta se rado seća Milene, saradnje i druženja s njom.

U miru sela natkriljenog zlatarskim visovima, Mirčeta Vujičić prebira po uspomenama i danima kada je bio deo filmskog sveta. Delio je glumački hleb s najvećim imenima tadašnjeg jugoslovenskog glumišta pa i nekim svetskim zvezdama, ali Milena je i tada i sada imala posebno mesto.

„Bio sam naturščik, nisam imao škole ništa. U svakom kadru je znala da mi pomogne. Bila je drug, neizmeran drug je bila Milena Dravić za mene“, ističe Mirčeta Vujičić.

Glumačku karijeru počeo je slučajno ali je na filmskom platnu markantni, stasiti gorštak plenio pažnju i publike i reditelja, pa je za pet godina snimio 11 filmova, igrao zapažene uloge.

I kada se iz filmskih voda vratio u svoje zabačeno planinsko selo, gde je do penzije radio kao drvoseča, Milena ga nije zaboravila. Planinskim bespućima, s pozorišnom ekipom, stigla je do njega.

„Bila mi je gost i ja sam bio pun sreće kad je ona prikupila snage da dođe kod mene u ovu moju afričku džunglu ođe gde ja živim, u ovu Pravoševu moju“, kaže Mirčeta Vujičić.

Filmove i zbivanja na glumačkoj sceni odavno ne prati, ali ga rastužuju odlasci nekadašnjih kolega i prijatelja u nebesko glumište, Milenin posebno.

Škrt na rečima kad je tuga u pitanju, kao i svaki gorštak, jednostavno zaključuje: „Veliki čovek mimo ljude, za mene je bila Milena Dravić“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи