Duterte kaže da možda ima rak, čeka rezultate

Filipinski predsednik Rodrigo Duterte izjavio je da možda ima rak, ali da ne zna tačno gde, i da čeka rezultate medicinskog testiranja.

Tokom govora koji je održao na Vojnoj akademiji u Manili, Duterte je rekao da se podvrgao endoskopiji i kolonoskopiji pre oko tri nedelje, ali da mu je lekar savetovao da ponovi ta testiranja kojima se dijagnostikuje bilo kakva abnormalnost u digestivnom traktu i debelom crevu, prenosi AP.

„Ne znam gde imam rak, čekam rezultate. Ali reći ću vam da li je kancer. Ukoliko je rak trećeg stepena neću se lečiti. Neću produžiti tu agoniju ni u kancelariji ni bilo gde drugde. Ja to stvarno ne želim jer sam već umoran i vreme mi je isteklo“, naglasio je 73-godišnji filipinski državnik i dodao da fizička ograničenja obično dolaze posle 70. godine.

Rodrigo Duterte je priznao da je u prošlosti imao i druge bolesti kao rezultat nesreće na motoru i zbog pića.

„Nisam prestajao da pijem, ali sada ne pijem. Kajanje je takvo, uvek dođe sa zakašnjenjem. Tako se zdravlje pogoršalo“, rekao je Duterte.

U prethodnom periodu pojavile su se glasine da je predsednik Filipina ozbiljno bolestan, a njegov portparol Heri Roke rekao je da će Duterte lično saopštiti da li je bolestan ili ne.

Roke je to rekao nakon što su se pojavile glasine da je Duterte hospitalizovan jer nije prisustvovao jednoj ceremoniji u sredu, što su njegovi saradnici demantovali.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара