Plenković rekao novinarki da je slatka; izvinjenje stiglo uz obećanje da neće ponoviti grešku

Hrvatski premijer Andrej Plenković, umesto odgovora na pitanje novinarke televizije RTL Damire Gregoret o novom skandalu koji potresa HDZ, uzvratio joj je da je slatka. Premijer se danas izvinio novinarki i obećao da se tako nešto neće ponoviti.

Plenković je juče nakon sastanka u HDZ-u, na kojem se raspravljalo o novoj velikoj aferi njegovog zamenika, odgovarao na pitanja novinara.

Hrvatski portal Indeks piše da je „hrvatski premijer, kako to uvek biva kada je Plenković nervozan, krajnje neprimereno odgovorio na pitanje novinarke RTL-a“.

Prema policijskim dokumentima, naime, Plenkovićev zamenik u HDZ-u Vaso Brkić kriminalcima je dojavljivao informacije da su pod policijskim nadzorom.

Novinarka Gregoret je Plenkovića pitala da li mu je sve to normalno i uobičajeno, na šta je usledio odgovor: „Slatki ste, Damira.“

Takav premijerov odgovor izazvao je negodovanje po društvenim mrežama, a deo korisnika je ponašanje premijera nazvao seksističkim.

Komentarišući Plenkovićevo, kako navodi Indeks, bahato ponašanje, novinarka Gregoret je rekla da je odgovor premijera „potpuno neprimeren i šokantan“, kao i da najviše govori o onome ko ga je izgovorio.

„U ovom slučaju reč je o premijeru, koji tako nešto sebi baš nikada ne bi smeo da dozvoli. Problem je što takvi komentari žene, koje su i dalje u neravnopravnom položaju, mogu dodatno obeshrabriti. Mene svakako ne. I dalje ću, u svakoj prilici, postavljati sva važna, samo ne slatka pitanja“, rekla je Damira Gregoret za Indeks.

Hrvatski premijer se danas izvinio novinarki i obećao da se tako nešto neće ponoviti. 

„Izvinjavam se Damiri Gregoret zbog neprimerene formulacije. Nije bilo namere da pokažem manjak poštovanja. Cenim je kao ozbiljnu novinarku i dobru poznanicu. Nije ta izjava imala lični kontekst, niti muško-ženski, bilo je o tome da mi je simpatično da na ono što sam smatrao da sam već izgovorio da moram istu poruku reći još jednom. Izvinjavam se, neće se ponoviti“, rekao je Plenković nakon sastanka sa koalicionim partnerima u Banskim dvorima, preneli su hrvatski mediji.

Komentarišući svoje opaske prema novinarima, Plenković je rekao da se sa njima dobro poznaje i često druži i razgovara, te da stoga zadržava pravo na, kako je rekao, svoje odgovore. 

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво