Muškarac slikom udario Marinu Abramović u glavu

Poznatu srpsku umetnicu performansa Marinu Abramović muškarac je udario u glavu slikom u dvorištu muzeja „Palaco Stroci“ u Firenci, a direktor te ustanove Arturo Galansino naveo je da Abramović tom prilikom nije povređena.

„Sve je u redu“, napisao je na Tviteru Galansino, inače kustos restrospektive o Marini Abramović u tom muzeju, prenosi AP.

Italijanski mediji navode da je slika, sa drvenim ramom, portret ove umetnice koji je naslikao napadač.

Galansino je rekao da Marina Abramović, koja svoje telo koristi kao umetnički medijum, želi da tog muškarca pita zašto je to uradio.

Policija je pokrenula istragu o ovom incidentu, navodi američka agencija.

Italijanski list Korijere dela sera piše da se napadač, čije ime nije objavljeno, dva puta pojavljivao nag u javnosti u Firenci proteklih godina, a jednom je ležao na lažnim dolarima.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво