Tramp predložio Španiji da napravi zid preko Sahare

Prvi čovek Bele kuće Donald Tramp predložio je španskim zvaničnicima da treba da naprave zid preko Sahare kako bi sprečili ilegalne migrante iz Afrike.

Španski ministar inostranih poslova, Đuzep Borelj, otkrio je da mu je američki predsednik predložio ideju zida preko Sahare tokom sastanka ranije tokom godine, prenosi Gardijan i nekoliko španskih medija.

Kada je Borelj rekao Trampu da je Sahara više od 3.000 milja dugačka (tačnije 4.800 kilometara), američki predsednik mu je odgovorio da „granica (španska) sa Saharom ne može da bude veća od naše sa Meksikom“.

Granica SAD i Meksika je dugačka oko 3.200 kilometara.

Problem sa planom da Španija izgradi zid prema Sahari jeste što ta zemlja ima samo dve enklave u severnoj Africi, Seutu i Melilju, pa bi zid morao da bude građen na tuđoj teritoriji.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво