Džek Ma, ipak, ostaje izvršni direktor „Alibabe“

Osnivač multinacionalne tehnološke kompanije „Alibaba“, Džek Ma, ostaće njen izvršni direktor, ali će u ponedeljak na svoj 54. rođendan otkriti strategiju za budućnost i planove o nasleđivanju kako bi kormilo svog rastućeg carstva predao novoj generaciji lidera, prenosi „Rojters“.

Portparol kompanije „Alibaba“ rekao je da će Ma govoriti o tranziciji za narednu deceniju, pojašnjavajući da je odgovor na pitanje ko će naslediti Džeka Maa deo plana, koji će biti predstavljen, piše Saut Čajna morning post.

Vest o tome da će se izvršni direktor Ma povući iz kompanije u ponedeljak, na 54. rođendan, prvi je objavio Njujork tajms, a Blumberg koji je tokom protekle nedelje najavio ovu mogućnost, ocenio da će Maov odlazak u penziju predstavljati kraj jedne ere.

Prema Blumbergovom „Indeksu milijardera“, ovaj bivši profesor engleskog raspolaže sa više od 40 milijardi dolara, dok je vrednost njegove kompanije više od 400 milijardi dolara.

Ma je ranije ove nedelje izjavio za Blumberg da planira da ode u penziju i posveti više vremena i bogatstva koje poseduje filantropiji kroz osnivanje fondacije koja bi nosila njegovo ime i fokusirala se na obrazovanje. Time bi sledio primer američkog milijardera i osnivača „Majkrosofta“ Bila Gejtsa.

„Pripremio sam 'Fondaciju Džek Ma'. Sve ove stvari spremam već deset godina“, istakao je Ma.

„Alibabu“ je osnovao 1999, kada je imao 35 godina, a i nakon odlaska u penziju nastaviće da obavlja funkciju mentora u upravi kompanije, koja je jedna od najvećih kompanija u Kini i među najvažnijim onlajn maloprodajnim platformama u svetu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво