Turski reditelj osuđen zbog kontroverzne scene sa Erdoganom u filmu

Turski reditelj Ali Avči osuđen je danas zbog pripadništva terorističkoj grupi jer je u filmu prikazao turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana sa pištoljem uperenim u glavu od strane jednog oficira, i članove njegove porodice koji leže mrtvi oko njega, javio je „Rojters“ pozivajući se na tursku državnu agenciju.

Avči je uhapšen prošle godine nakon objavljivanja trejlera za njegov film Buđenje, zasnovanog na neuspešnom vojnom puču 2016. godine, kada je poginulo više od 250 ljudi.

U trejleru se vide mrtvi članovi Erdoganove porodice, uključujući njegovog zeta, ministra finansija Berata Albajarka, i jedan vojnik koji je uperio pištolj u potiljak turskog predsednika dok se on moli.

Istanbulski sud osudio je Avčija na šest godina i tri meseca zatvora zbog pripadništva mreži Fetulaha Gulena, muslimanskog propovednika u egzilu u SAD, koga Turska optužuje da je organizovao puč.

Više od 50.000 ljudi je osuđeno, a 150.000 zaposlenih, među kojima učitelji, sudije i vojnici, otpušteno je nakon pokušaja puča.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво